Ma 2019. július 16., kedd, Valter napja van. Holnap Endre és Elek napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Feloszlatta önmagát a kosdi képviselő-testület

PDFNyomtatásE-mail

Kosd község képviselő testülete az augusztus 30-án megtartott rendkívüli testületi ülésen, öt igen egy nem ellenében feloszlatta önmagát és felkérte a választási bizottságot új, időközi választás megszervezésére és mielőbbi lebonyolítására. Az erre vonatkozó határozati javaslatot Kurdi Ferenc alpolgármester terjesztette elő az említett testületi ülésen, melyen egyébként éles vita alakult ki a független polgármester, László Zoltán és Horchi József képviselő között.

Utóbbi szerint a polgármester nem tájékoztatta a képviselőket az önkormányzat nevében és érdekében benyújtott pályázatokról. A rendkívüli testületi ülés napirendjén is az szerepelt egyébként, hogy az önkormányzat által benyújtott pályázatok jelenleg milyen stádiumban vannak. A település polgármestere összesen három pályázatról tett említést válaszában, melyek közül kettő esetében meghosszabbította a kiíró a beadási határidőt. László Zoltán arról biztosította a képviselőket, hogy mindhárom pályázaton részt kíván venni a község. Az egyik képviselő kérdésére a településvezető elmondta, hogy az augusztus 20-i, helyi megemlékezésre is pályázott a polgármesteri hivatal, s a pályázati anyag elkészítésében maga is közreműködött.

Több önkormányzati képviselő is nehezményezte azt, hogy erről nem kaptak időben tájékoztatást, majd a pályázattal való elszámolásról kérdezték a polgármestert, aki azt mondta: még minden számla nem érkezett meg a hivatal számára, s így addig nem tud érdemben felelni a kérdésre, míg a konkrét elszámolás meg nem történt, figyelembe véve azt is, hogy az ünnep megrendezéséhez egyéb támogatásokat is nyújtott több szervezet is. A polgármester a szeptember 12-én esedékes, soron következő rendes testületi ülésre ígérte az elszámolást. 

Horhi József – aki az előző ciklusban alpolgármesterként tevékenykedett, s a legutóbbi önkormányzati válásztáson ringbe szállt a polgármesteri posztért, de még a választás előtt néhány héttel visszalépett –megismételte azon kijelentését, hogy a település első embere nem tájékoztatta a képviselőket erről, az ünnep lebonyolítása érdekében benyújtott pályázatról sem.

Kurdi Ferenc ezt követően terjesztette elő a testület feloszlatására vonatkozó javaslatát. Indoklása szerint a polgármester rendszerint nem tájékoztatta a képviselő-testületet az aktuális ügyek állásáról, s ebben a kommunikációs zavarban úgy érzi: ellehetetlenült az érdemi munka. A település jegyzője, Dobosné dr. Varga Gabriella ekkor elmondta, hogy az alpolgármester javaslata a testület önfeloszlatására vonatkozóan nem szerepelt az ülés eredeti napirendi pontjai között, így a szervezeti és működési szabályzat értelmében erről a kérdésről az ülés keretében nem születhet döntés. Ráadásul a testület önfeloszlatására vonatkozó javaslatot legalább két képviselő írásban történő előterjesztését követően lehet csak tárgyalni az ülésen.

Az egyébként nem helyben, hanem Nógrád megyénben lakó polgármester ekkor megkérdezte a jelenlévő testületi tagokat, hogy az eredetileg beterjesztett napirendi pontokkal kapcsolatban van e kérdés, észrevétel, mert ha nincs akkor berekeszti az ülést, s öt perccel később megnyit egy másikat, melyen az önfeloszlatás szerepel, mint megtárgyalandó napirend. A néhány perces szünet elrendelése után az eredetileg hét fős képviselő-testület jelenlévő hat tagja közül öten aláírták az önfeloszlatásra vonatkozó indítványt. A polgármester az önfeloszlatás megállapításához szükséges voksolás levezénylésére a jegyzőasszonyt kérte fel, aki név szerinti szavazást tartott. A polgármester nemmel, öt képviselő – beleértve az előterjesztő alpolgármestert is – viszont egységesen igennel szavazott az előterjesztésre. A döntés értelmében a képviselő-testület feloszlatta önmagát, s így mindenbizonnyal az őszi hónapokban, azaz a jelenlegi önkormányzati ciklus félidejében időközi választást tartanak a településen, mely során polgármestert és képviselőket is választanak a kosdi lakosok.

forrás: Vaconline

Hozzászólások 

 
#1 Üvöltő Bika 2012-10-02 19:18
Vajon a mi bátor képviselőink mikor teszik meg ezt, hiszen az orruknál fogva vannak vezetve. Nem is az bosszant, hogy sokat hibáznak, hanem azt hiszik, hogy mindent jól csinálnak.Az igaz, hogy egy pár környező településhez képest sokat fejlődött a falukép, de nézzük meg a falu adósságát (cirka 150 millió). Ki fizeti ezt vissza és miből? Van sejtésem, hogy mi lakosok isszuk meg ennek a levét . Közben akik ebbe a helyzetbe hozták kis falunkat úgy tesznek mint akik jól végezték dolgukat. Persze rajtunk is ( vácrátótiakon) múlik, hogy meddig rombolhatják még kis falunkat. Együtt erősebbek vagyunk tőlük és mégis hagyjuk garázdálkodni őket?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére