Ma 2019. június 27., csütörtök, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

A hír szent, a vélemény szabad

PDFNyomtatásE-mail

Tisztelt Olvasóink!

A vácrátóti képviselő-testület 2011. február 17-i ülésén, napirend előtt, az alpolgármester és a polgármester úr is kifogásolta honlapunk létezését, valamint az azon közzétett tartalmakat. Szerkesztőségünk a testületi ülésen elhangzottak közzététele mellett – a hang- és videó anyag megtekinthető a Letöltések menüpontban – nyílt levélben reagál a felvetésekre. Várjuk az Önök észrevételeit is a fórumban illetve Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

 

„A hír szent, a vélemény szabad”

Nyílt levél


Észrevételek a vácrátóti képviselő-testület ülésén napirend előtt elhangzottakhoz

Tisztelt Alpolgármester és Polgármester Úr!

Köszönjük, hogy érdeklődésükkel megtisztelték honlapunkat. A honlap célja a nyilvánosság tájékoztatása a Vácrátótot érintő eseményekről. A lap készítői igyekeznek friss, valós tényeken alapuló és érdemi információkat szolgáltatni. Ezért járunk a testületi ülésekre, s figyelünk arra, hogy mi történik a településen.

Mostantól igyekszünk minden testületi ülésen jelen lenni, s azokon hang-, illetve videofelvételeket készítve a lakosságot tájékoztatni. Ezt Önök is megtehették volna már korábban is. Nem egy szomszédos településen gyakorlat, hogy a testületi ülés hanganyagát az interneten (a falu hivatalos honlapján!) bárki meghallgathatja. Önök ma is fizetnek egy vállalkozót a falu honlapjának üzemeltetéséért. Miért nem tették meg eddig, hogy a hangfelvételeket kirakják a falu honlapjára?

Jelezzük, hogy a mi munkatársaink ingyen lelkesedésből, a nyilvánosság és a demokrácia védelme érdekében végzik munkájukat.

 

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Sajnálattal értesültünk róla, hogy az Ön családjában konfliktust okozott a honlapon közzétett információ. Munkatársaink saját fülükkel hallották, amikor a testület megszavazta Önnek a tiszteletdíjat. A határozatban nem hangzott el, hogy Ön ezt nem veszi fel. Amint bizonyára Ön előtt is ismert, több mint egy hónapja, január 9-én kértük a jegyzőnőtől az eddigi testületi ülések jegyzőkönyvét. A jegyzőnő válaszra sem méltatott bennünket, pedig a jegyzőkönyv és benne a határozat egyértelműen tisztázná a helyzetet.

Amennyiben tévedtünk volna, természetesen korrigálni fogunk. Azonban amíg a jegyzőnő nem reagál a levelünkre, csak az általunk hallott (többen hallották, s egybehangzóan állítják, hogy nem tévedünk!) információra támaszkodhatunk.

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Figyelmesen végigolvastuk honlapunkat és nem találtunk egyetlen olyan pontot sem, amely az önkormányzatra nézve sértő lenne. Amennyiben jogi útra kívánja terelni az ügyet, állunk elébe. Bízunk benne: az, hogy a lakosok több forrásból is tájékozódhatnak, előreviszi az Ön által is oly gyakran felemlített demokrácia ügyét.

Jelezzük egyúttal azt is, az, hogy Ön és csapata nyerte a választást, nem azt jelenti, hogy mostantól senki nem fogalmazhat meg Önökkel szemben kritikát. A kritika és az eltérő vélemények előre viszik a világot. Amennyiben igényli, szívesen elmeséljük Önnek azt is, hogyan működik az Ön által említett amerikai demokrácia.

Kívánunk Önöknek jó egészséget és sok sikert az önkormányzati munkához!

 

Vácrátót, 2011. február 20.

 

Üdvözlettel:

A vacratot.info szerkesztői

További hanganyagok a témában regisztráció után a letöltések menüpontban találhatók!

Hozzászólások 

 
#1 Karesz 2011-02-25 12:30
Siralmas ez hozzáállás az első videóban megszólaloktól.
Mikor ébred már rá a testület, hogy már nem az őskorba élünk. Nem én vagyok rosszul nevelt, mert nem vállalom a nevem, hanem aki így reagál arra, ha valaki kritikával illeti a testületet.
Wildmann Erikának külön érdemes volt felszólalni, ha ennyire beszédkényszere van inkább gyakorolja a konferálást a műsorok előtt, hogy menjenek hiba nélkül.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére