Ma 2020. december 02., szerda, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Mátyás a hazug!

PDFNyomtatásE-mail

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már nem újdonság. Azonban Horváth Mátyás legutóbb megint átlépett egy határt.
Azt állítja, hogy a következő párbeszéd zajlott le a művelődési ház előterében idézem:
„Mit gondolsz Géza miért nem vette át senki azt a tértivevényes  levelet” „Mert a lap nem hivatalos” állítása szerint én ezt mondtam, csakhogy ez hazugság! A kérdést követően a válasz a következő volt: Mert a szerkesztőség nem jogi személy.

 Lehet, hogy nem tűnik nagynak a különbség első olvasásra pedig nagyon fontos dolgok vannak mögötte.
Ha egy szervezet jogi személy, akkor annak például van hivatalos képviselője, akinek a postán keresztül levelet lehet küldeni. Mivel a szerkesztőség egy baráti társaság, és nem kívánjuk a pénzünket és időnket arra költeni, hogy jogi személyt hozzunk létre, ezért „csak” a lap hivatalos. Azaz egy ordenáré nagyot hazudott Mátyásunk közpénzen. Az, hogy mennyi egyéb undorító dolgot írt, melyen indulhatna egy fele sem igaz vetélkedőn már egy másik kérdés.
Az, Hogy Mátyásunk az alapvető viselkedési szabályokkal sincsen tisztában, azaz ki kinek nyújt kezet, számomra nem meglepő.
Annak, hogy én Mátyásunk után futkosok, mennyi valóság alapja van, aki ismer pontosan tudja.

Érdekes, hogy Mátyásunk a beszélgetés további részét már nem idézi, mikor is kedves polgármesterünk a következőket mondta nekem címezve, miért cseszegetitek ezt a szegény kis nőt (értsd aljegyző), tudod, hogy a férje rendőr, mi lesz, ha az egyszer bekattan? És le fog lőni!
Bájos ugye, szerintem kimeríti az életveszélyes fenyegetés fogalmát.
Mátyásunk még 8 év után sem látja, hogy rossz oldalon áll.
Javaslom olvassa újra a cikkeinket, ha esetleg nem sikerült a szövegértésben előre lépnie. Azokban ugyanis a szakmaiságot kérdőjelezzük meg a legtöbb esetben.
Csak egy konkrétum a magát igazságosnak gondoló de ordas nagyot hazudó Mátyásunkról:
Vajon mint képviselőnek, ha olyan fejlett igazság érzettel bír, miért nem sikerült 8 év alatt egyetlen egyszer sem megkérdeznie az általa körülrajongott polgármesterétől, hogy vajon mi is történt ez elmúlt időszakban? Miért nem sikerül Gézánkat a testületnek beszámoltatnia? Ennek a kérdésnek a feltevése testületi ülés elején magától értetődő lenne, azonban ez soha nem hangzott el az elmúlt nyolc évben pedig legalább százszor (100, bizony!) lett volna rá lehetőség.

Kedves Matyi!

Javaslom a rendcsinálást kezd a saját házad táján, még van néhány testületi ülés próbáld meg végre legalább néhány testületi ülésen a lakosságot, a választóidat képviselni. Látni fogod nem is olyan nehéz, persze tudom dolgozni kell, de hát te ezt vállaltad. Esküt is tettél, így sok sikert kívánok az érdemi munkavégzéshez, hogy merj végre férfi lenni, s elvégezni azt amit vállaltál!

Vajon a művelődési házban lezajlott beszélgetésen  miért nem voltál ilyen bátor? Ott hangodat sem hallottam! A hazudozást kérlek fejezd be, nem méltó egy önmagát igazságosnak nevező képviselőhöz!

Az általad leírtakhoz még egy gondolat. Amikor magad alá gyűrted a nyugdíjas klubot, akkor hány tagja volt? Ma hányan vannak? Erre mondod te, hogy nem osztjátok meg az embereket? Nézd vissza a videót, hogyan viselkedtetek Váchartyánban? Szégyent hoztatok a településre!

Hol vannak a Rátót találkozók, hol van a faluban a kis közösségek építése?

Ugyan Matyi, talán dolgozni kéne és nem mocskolódni! Hány olyan rendezvényre jöttél el, amit mi szerveztünk? (3 Foci Bajnokság, 2 Majális, 1 Adventi sokadalom, 1 emlékmű avatás) – ezeken nem voltál ott, tudom mert én ott voltam, s nem láttalak. Te mint egy helyi egyesület vezetője hány rendezvényt szerveztél? Mit tettél azért, hogy közösséget építs? Erről beszélj Matyi! Hogy amikor elmentünk az óvodai adventi vásárra, és bíztattunk mindenkit, támogassa az óvodát, bájos polgármesterünk közölte, hogy miért járunk oda kémkedni?

Ez komoly? Az óvodába, kémkedni?

Nos szerintem, aki így viselkedik, az saját magát minősíti. Lásd még a főtéren történő ordítozás, vagy az a minősíthetetlen stílus, amiben előadja magát.

Engem nem érdekel a hatalom, engem az érdekel, hogy ebben a faluban végre normálisan beszéljenek egymással az emberek, hogy ne mutyik alapján szülessenek a döntések, s olyan döntések szülessenek melyek valóban a közösség és nem egy szűk érdekcsoport előnyét szolgálják.

Te és a képviselő társaid mit tettetek ezért? 8 év alatt nem sokat.

Ezért szeretnék én itt változást, s remélem ebben partnerekre találok azokban akik normálisan gondolkoznak!

Még valami, én nyíltan vállaltam a politikai hovatartozásomat, azonban helyi szinten, mindenkivel együtt fogok dolgozni, aki a falunak(és nem saját magának!) jót akar.

Még akár veled is, csak végre lássam a jóakaratot, és a munkakedvet!

Kalotay Balázs

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére