Ma 2021. január 23., szombat, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Hogyan nem működik jól a kommunikáció Vácrátóton

PDFNyomtatásE-mail

Kedves Olvasóink!
 
Ha Önök hűséges olvasói újságunknak és honlapunknak, akkor biztosan észrevették már szerkesztőségünk és az önkormányzat közötti kommunikációs szakadékot.
Számtalanszor tettünk föl kérdéseket az önkormányzatnak – a polgármesternek, az aljegyzőnek vagy a testületnek –, amelyekre vagy jött válasz ilyen-olyan formában, vagy nem.

Közszereplőink szelektíven válaszolnak, csak azokra a kérdésekre felelnek, amelyekre szeretnének. Négy éve nem kapunk konkrét, összegszerű adatokat (nem szorzószámokat várunk!) arra vonatkozóan, hogy mennyibe kerül a falunak a polgármester és az aljegyző. Fizetésük és költségtérítésük közpénzből megy, ami nyilvános adatnak minősül. Válasz a mai napig sincs.
Mint ahogy aljegyzőasszonyunknak legutóbb október 17-én feltett kérdésekre sem érkezett igen hosszú ideig válasz. Pedig csak arra voltunk kíváncsiak, hogy a 2013-as évben hány számlát küldtek, és milyen összeggel a Family Frost-nak, a Romhányi Pékségnek és  Marton pékségnek. Milyen összeget fizettek ezek a cégek az önkormányzatunknak?
Talán az volt a baj, hogy ezt e-mailben kérdeztük. Már a legutóbb is, az ´56-os emlékmű átadása kapcsán a fejünkhöz vágta a polgármester, hogy az e-mailben küldött meghívó nem minősül meghívónak, és ha ez egy postai tértivevényes levél formájában érkezett volna, jobban mutatott volna.
Lehet, hogy jobban mutatott volna, de kérem szépen, 2014-ben élünk, amikor a kommunikáció már jelentős részben elektronikusan zajlik!
Szerkesztőségünk már megtanult környezettudatosan és költséghatékonyan gondolkodni, és csak azt nyomtatjuk ki és adjuk fel postán, amit feltétlenül szükséges. Az önkormányzat (falu) költségvetését kíméljük azzal, hogy e-mailben akarunk válaszokat kapni.
Egyébiránt a jogszabály (2004. évi CXL. törvény 28. §), ami szabályozza a közérdekű kérelmekkel, panaszokkal és bejelentésekkel kapcsolatos eljárás rendjét az alábbiak szerint szól:
(3) Több igénybe vehető kapcsolattartási forma közül a hatóság a költségtakarékosság és a hatékonyság szempontjai alapján választ, előnyben részesítve az elektronikus utat.
 Azaz olvasható, hogy az e-mail ugyanúgy megválaszolandó mint egy postai levél, sőt ezt kell előnyben részesíteni!
És ha nem lenne egyértelmű mindenkinek, ha valamit e-mailben teszünk fel kérdésként, arra e-mailben várjuk a választ. Nem a testületi videókon keresztül üzengetve, mint ahogy erre többször volt példa az önkormányzat részéről.

Utolsó pillanatban érkezett az aljegyzőnő december 30-án keltezett, és január 2-án feladott levele, természetesen ajánlva (így még drágább). Gondoljuk, direkt, ezzel kényelmetlenséget okozva nekünk is, mivel a vácrátóti posta csak hétfőn van nyitva 6-ig, különben csak munkaidőben lehet a levelekért menni. Nem mellesleg fölöslegesen költötte az Önök pénzét is a postaköltségre.

Tehát a válasz:

Marton Pékség:
kiállítva 12 számla
180.600 Ft,

Romhányi Pékség:
kiállítva 4 számla
61.200 Ft,

Family Frost:
kiállítva 2 számla
31.200 Ft.

Azt nem tudjuk, hogy a fenti cégek befizették-e a fenti összegeket.

Vajon miért kellett október 17-e óta várni ezekre az információkra? Lehet, hogy csak levelünk után küldte ki az aljegyző valamelyik szolgáltatónak a számlákat? Lehet, hogy mi hívtuk fel a figyelmét a mulasztására?

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére