Ma 2021. január 22., péntek, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Újra itt vagyunk!

PDFNyomtatásE-mail

Hosszú idő, közel egy év után jelenik meg ismét a Helyi Ügyek. Ennek egyrészt anyagi okai vannak, azaz nem volt rá pénzünk. Másrészt nem volt időnk összerakni az újságot. Reméljük, hogy az elmúlt időszak minden eseményéről sikerül most beszámolnunk. Ha még nem találja a postaládájában ide kattintva letölthető a legújabb lapszám.

A Hírmondó húsvéti számában több pontban támadtak bennünket. Ezen támadások színvonala annyira alacsony, hogy némelyikre nem is érdemes reagálni. Koncentráljunk tehát a tényekre.
 
Szerkesztőségünk 3 éve kíséri figyelemmel az önkormányzat tevékenységét. Nézzük a legfontosabb eseményeket:

1.) A kommunális adó a duplájára emelkedett.
2.) A település a csőd szélén tántorgott, amikor a kormány átvállalt közel 150 Millió Forint adósságot, s ezzel megmenekültünk a csődtől.
3.) Elkészült a főút – fontos tudni, hogy ez sem az önkormányzat eredménye – állami pénzből végezték azt a felújítást, mely egyébként a csatorna beruházás része kellett volna legyen!
4.) Az iskolát már nem az önkormányzat üzemelteti, mert az állam átvette azt. Egyedül az épület tulajdonjoga maradt a településnél.
5.) A konyhát kiszervezte az önkormányzat, hogy miért éri meg jobban a vállalkozónak, mint a falunak, számunkra továbbra is rejtély, ugyanis a vállalkozónak (teljesen normálisan) még hasznot is kell termelnie. A dolog továbbgondolását Önökre bízzuk. Az akkori események és véleményünk a kérdésben a mai napig olvasható a honlapunkon.
6.)  Hosszas adatkezelési vita zajlott szerkesztőségünk és a hivatal között. Az adatvédelmi biztos állásfoglalását elolvashatják a honlapunkon. Egyértelműen nekünk adott igazat.
7.) Botrányosan viselkedtek a képviselőink Váchartyánban, amikor a közös hivatal létrehozásáról kellett volna tárgylásokat folytatniuk. Sajnos a többi környező településsel sem ápol jó kapcsolatot az önkormányzat.
8.) Az önkormányzat feketelistát közölt a nem fizető adósokról, azonban az adatvédelmi biztos állásfoglalása ellenére azt az Interneten is közzétette, ma is megtalálható ott, ahogy megtalálható az adatvédelmi törvénnyel ellentétes rendelet is melyet közben már módosítottak.

A videofelvételek önmagukért beszélnek. Akinek van türelme ezeket végignézni, igencsak árnyalt képet alkothat a testület elképzeléseiről, a polgármester és a képviselők gondolkodásmódjáról. Ehhez még komment sem kell.

Többen szóvá tették, hogy miért kritizálunk mindig? A válasz egyszerű, azért mert a kritika és a másfajta szemlélet viszi előre a világot. Akik a legtöbbet tehetnék a kritikával szemben, az a polgármester és képviselők. Nyíltan és tisztán kellene működni. Meg kellene érteniük, hogy nem a falu van értük, hanem ők vannak a faluért. Ha nem kellene hosszasan harcolni minden közérdekű információért, ha nem támadnák folyamatosan azokat az embereket, akik nem értenek velük egyet, lehet, hogy a közösség is jobban működne.

 Azonban, aki azt állítja, hogy csak kritizálunk, azzal kénytelenek vagyunk vitába szállni. Emlékezzünk csak vissza, hogy mi minden kapcsolódik a mi nevünkhöz (a teljesség igénye nélkül):
1.) A mozgópék fennmaradása – ez a mai napig komoly segítség mindazoknak, akik nehezen mozdulnak ki otthonról.
2.) Falu Foci Bajnokság szervezése már két alkalommal – a hagyományt folytatni kívánjuk.
3.) Majális szervezése – a sportpályán rendezett esemény igen jó hangulatú volt.
4.) 2012-ben október 23-i ünnepség szervezése.
5.) 2013-ban 1956-os emlékmű avatása a helyi Fidesz szervezettel közösen.
6.) Beszámoltunk a település eseményeiről, a testületi ülésekről, a környék eseményeiről.
7.) A testületi üléseken szinte minden alkalommal jelen vagyunk, videofelvételt készítünk és a felvételeket közzétesszük.
8.) Felhívtuk a figyelmet a visszásságokra.
9.) Anyagilag is támogattuk a kígyósi kápolna történetéről szóló kiadvány megjelenését, amely a település múltjának egy érdekes szeletét örökíti meg. (Volentics Gyula: A vácrátóti kígyósi kápolna története)
10.) Honlapunk segítségével (az időképpel való együttműködés keretében) folyamatosan tájékozódhatnak a helyi időjárásról. Az állomást Kalotay Balázs üzemelteti (www.idokep.hu).
11.) Segítettünk a vasútállomás felé vezető út kátyúinak eltüntetésében.
12.) Aktívan tudósítottuk a helyi  futballélet eseményeiről.

Hogyan tovább?
Már a legutolsó novemberi testületi ülésen látszott, hogy elkezdődött a kampány. Ezt maga a polgármester is éreztette, amikor az egyik mondatában közölte, hogy majd jövőre eldől kinek van igaza.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére