Ma 2019. május 24., péntek, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Válasz a szemétszállításra

PDFNyomtatásE-mail

A Zöld Híd példásan rövid válaszidővel reagált kérdéseinkre. Alább olvashatják válaszaikat.

Tisztelt Kalotay Balázs!

Levelére válaszolva tájékoztatom, hogy a Szolgáltatóváltásról és a Hulladékgyűjtés rendjéről, feltételeiről Vácrátót Község Önkormányzata első körben tájékoztatta a lakosságot. Mellékelve küldöm Önnek!
A mai nappal postázásra kerültek a Társaságunktól kimenő tájékoztatók is, melynek mellékletét egy adatbejelentő lap képzi. Az adatbejelentő lapot kitöltve, aláírva minden háztartástól várjuk vissza a naprakész számlázás érdekében. Az adatbejelentő lapon lehet jelezni felénk az ingatlan-, a tulajdonos-, valamint a tároló edényzettel kapcsolatos legfontosabb információkat. Az adatokat természetesen bizalmasan kezeljük, és 5 évig őrizzük.
Az edényzet oldalára célszerű legalább a házszámot feltüntetni a begyűjtésnél történő könnyebb beazonosítás céljából. Néhány számlázási ciklust követően a számlázó rendszerünkben rögzített ügyfeleinknek postai úton fogunk eljuttatni egy matricát, melyen egy azonosítószámon kívül a cím és a tároló edényzet nagysága is fel lesz tüntetve.
Amennyiben jó állapotú, sérülésmentes, szabványos gyjtőedényzettel rendelkeznek természetesen díjmentesen kicseréljük az igényelt gyűjtőedényzetre. Ezt az igényt szintén az adatbejelentő lapon lehet jelezni felénk az igényelt gyűjtőedényzet felé feltüntetett CSERE szóval. Az Önkormányzat tulajdonában lévő edényzeteket továbbra is használhatják.
A lakosságnak mindig az elvégzett szolgáltatást követően három havonta utólagosan számlázunk. A vácrátóti lakosok az első számlát várhatóan március közepén fogják kézhez kapni. A számla kiegyenlítése történhet csekkel, átutalással, csoportos beszedési megbízással vagy okostelefonja segítségével QR kód megadásával. Számlázással kapcsolatos bővebb információkat a http://www.zoldhid.hu/kft/Szamlazas/ internetes oldalunkon olvashat.
 
További esetlegesen felmerülő kérdéseivel az alábbi elérhetőségeken állunk szíves rendelkezésére!
 
Levelezési cím: Zöld Híd Régió Kft., 2100 Gödöllő, Pf.:75
Tel.: 06-40-201-026
Fax-számunk: 06-28-561-201
E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
Érdeklődését megköszönve, tisztelettel:
 
Kajtor Zsoltné
közszolgáltatási-, ügyfélszolgálati- és kereskedelmi csoportvezető

Melléklet:


Tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2013. december 01. napjától a Zöld Híd Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási  Kft. fogja községünk területén a lakossági hulladékot elszállítani.

A szolgáltató váltás következtében Vácrátót településen 2013. december 1-től a következő változások lépnek életbe a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területén:

Több ingatlan tulajdonos jelezte a hivatal felé, hogy a 120 literes kukától kisebbre tartana igényt.
Az új szolgáltató levélben megkeresi községünk minden ingatlan tulajdonosát és használóját, hogy nyilatkozzon milyen méretű tároló edényt kíván használni, mivel a térítési díjak eltérőek lesznek.

A Zöld Híd Régió Kft. valamennyi ingatlantulajdonos részére egy adatbejelentő lapot fog küldeni, melyen meg kell jelölni az alkalmazni kívánt hulladékgyűjtő edény méretét, darabszámát, azt, hogy a tulajdonos saját gyűjtőedényt használ, vagy a Kft-től vásárolni, bérelni szeretne edényzetet. Az adatbejelentőn fel kell tüntetni az ingatlan jellegét (üdülő/beépítetlen/lakatlan), illetve itt lehet igényelni a szolgáltatás szüneteltetését is.    

A szolgáltatási díjak az alábbiak szerint fognak alakulni:
Egységnyi díjtételek ( bruttó Ft/ürítés/db)
80 literes szabványos tároló                          452.-
120 literes szabványos tároló                                      541.-
60 literes zsák többlet hulladék gyűjtésre                465.-
110 literes biozsák zöldhulladék gyűjtésre                 51.-
110 literes zsák szelektív gyűjtésre                            díjmentes

A vegyes hulladékot minden hét CSÜTÖRTÖK-i napon, 6.00 – 14.00 óra között gyűjtünk. Kérjük, hogy szabványos gyűjtőedényét, vagy többlethulladék zsákját reggel 6.00 óráig helyezze ki saját ingatlana elé.
A szelektív hulladék szigeteken december 01. napjától csak üveggyűjtő tároló lesz. A település teljes területén háztartásonként  zsákos rendszerű szelektív hulladék gyűjtés lesz. A háztartásonkénti szelektív hulladék gyűjtés a vegyes hulladék gyűjtési napján, kéthetente, minden páros hét CSÜTÖRTÖK-i napon történik, december 1. – március 30. időszakban 6.00 – 16.00 órák, április 1. – november 30. időszakban 14.00 – 22.00 órák között. Szelektív hulladékot az általunk díjmentesen osztott, vagy a háztartásokban feleslegessé vált átlátszó műanyag zsákban szállítunk el.
December 1-től a fűtési szezon végéig a szolgáltató ……………………………cím alatt konténert helyez ki a fűtési hamu gyűjtésére.
A szolgáltató április 1. – november 30. időszakban 14.00 – 22.00 órák között bevezeti a háztartásonkénti zöldhulladék gyűjtést, amelyről tavasszal részletes tájékoztatót küldünk.  December 1. – március 30. időszakban a zöldhulladék gyűjtés szünetel.
A szolgáltató 2014. év őszén díjmentes lakossági lomtalanítást és alvállalkozója bevonásával elektronikai hulladék gyűjtést fog végezni, amelyről részletes tájékoztatót küldünk.
A gyűjtési módszerekről és időpontokról a Szolgáltató részletes tájékoztatást nyújt majd levélben, valamint a honlapján www.zoldhid.hu .

                                         Vácrátót Község Önkormányzat  képviselő-testülete

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére