Ma 2020. január 28., kedd, Károly és Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Mester és tanítványa

PDFNyomtatásE-mail

A legutóbbi testületi ülésen Matyi képviselő az egyebekben spontánnak látszó, ám de jól előkészített témát vezetett elő. A „Matyi képviselő” megszólítás talán némi magyarázatot igényel ugyanis hirtelen tegeződni kezdtünk azon a testületi ülésen, amin legutóbb ott voltam, hangos „szia Balázs” köszöntéssel üdvözölt, így gondolom őt sem fogja zavarni, ha mostantól Matyinak szólítom.

Az egész napirendi pont kicsit időutazás jellegű volt. A téma a vacratot.info méltatlan viselkedése. A főnök a szokott módon osztotta az észt, és a maga szokott módján perrel fenyegetett minket. Szinte mindenért.
Mint megtudtuk helyreigazítások sorozata vár ránk, mert, amit művelünk az egyszerűen felháborító. Belegázolunk a képviselő hölgyek és urak becsületébe, persze a polgármesterébe és az aljegyzőébe is. A szép ebben az, hogy a képviselőket ismét nem zavartát a részletek. Ők a nagy egészre lőttek. Matyi az elsőszámú utódjelölt ifjú padavan módjára osztotta az észt. Gyanítom , ha lenne lehetősége büntetésből még a nevünket is kis betűkkel írná, mint szegény Nemecsek Ernőét a Pál utcai fiúkban.

Kedves Matyi!

Gondolkozz és próbáld meg a dolgokat kicsit messzebbről nézni. Ha valóban polgármesteri ambicióid vannak, nem árt, ha a dolgokat tudod mások szemével is látni. Biztos, hogy miden kritika, amit leírtunk csak a mi – általatok képzelt - elvakultságunk miatt van? Csak egy egyszerű példa a konyha kiszervezése.
Te, aki bankban dolgozol, bizonyára tudod, hogy milyen egy szabályos pályázat! Az a minimum, hogy vannak értékelési szempontok! Itt nem voltak. Ez senkit nem zavart, téged sem! Miért?
Ezekre a kérdésekre soha nem kapunk választ! Sajnos az elmúlt években Téged sem zavartak a hiányzó válaszok!

Tisztelt képviselők!

A spontán tűnő ( az aljegyző papírról olvasta!) határozat amit egyhangúlag elfogadtatok egy vicc. Azonban benneteket minősít. Tényleg úgy gondoljátok, hogy  minden csak úgy jó, ahogy ti csináljátok? Nem lenne érdemes megfontolni a mások véleményét is? Miért gondoljátok, hogy az aljegyző aki sokadik komoly szakmai hibáját követi el, jól végzi a dolgát? Miért nem akartok a dolgok mőgé nézni? Miért hagyjátok, hogy a polgármester mindig rátok hivatkozzon?
Ezután a döntésetek után egyértelmű, hogy ti mindannyian kivétel nélkül,  nem a falu érdekeit képviselitek, hanem a polgármester oldalán álltok!

Polgármester úr , Géza!

Tényleg ennyire elfogytak az érveid? Javaslom gondold végig, hogy belemész-e megint valami olyanba, ami teljesen felesleges.
Mielőtt belevágsz ebbe a cirkuszba, én felajánlom, hogy üljünk le és beszéljük végig az általatok kifogásolt dolgokat. Nem gondolom, hogy az eddigi korrekciókon túl továbbira lenne szükség, de ha meg tudtok győzni minket, meg fogjuk tenni a szükséges helyreigazítást.
Mindent egybevetve azonban, ha valóban ez a legfontosabb a falunak most, akkor akár állunk a pereskedés elé is.
Ugye a költségeket összedobjátok  és nem a falu pénzén fogtok nagyfiút játszani?

Üdvözlettel: Kalotay Balázs és a szerkesztőség

Hozzászólások 

 
#3 Főszerkesztő 2013-09-05 17:10
Először is köszönöm az észrevételét! Szerkesztőségün kből néhány hónappal ezelőtt a sport-cikkek illetve a meccsek felvételéért felelős sportszerkesztő kilépett, így sajnos nem tudunk a meccsekről közvetíteni. Amikor a helyi politika megkezdte a boszorkányüldöz ését a helyi foci akkori vezetősége ellen, és ezért testületi ülést is tartott, tulajdonképpen átpolitizálta a helyi labdarúgást.

Mivel egy testületi ülésen történtek az események, és mivel rengetegen érdeklődtek a téma iránt az ülésen jelenlévő kollégánk, percről percre közvetítette az ülést, hogy még a “ropogósan friss” információkat kapják meg az olvasók. Tehát nem egy sportközvetítés , hanem egy politikai tartalmú közvetítés volt.

A www.vacratot.info, egy lelkes amatőrökből álló csapat, mögöttünk nem áll egy apparátus, egy finanszírozó rendszer, mint például az önkormányzat hivatalos lapja mögött. Ezért mivel a szó legszorosabb értelmében nem rentábilis az a munka amit végzünk, nem tudunk teljes munkaidőben dolgozni. A testületi ülésekre váltásokban tudunk elmenni csak, és tájékoztatni a lakosságot.
Nem gondoljuk magunkat katasztrófaturi stáknak lásd fentebbi bekezdésemben érvelésemet, ismétlem, bizonyos témákkal csak akkor tudunk foglalkozni, ha azt a testületi ülések, tehát a helyi politika nagy plénuma is érinti.

Köszönöm, hogy oldalunkat látogatja:

Kalotay Kristóf

főszerkesztő
Idézet
 
 
#2 Nagy Péter 2013-09-05 11:44
Nem is olyan rég a Vácrátót.info percről percre közvetítette a vácrátóti focicsapat jövőével kapcsolatos vitát, keményen, határozottan kiállva a vácrátóti sportélet mellett. a cikk szerkesztője, nem fukarkodott a jelzőkkel, szokás szerint.
A baj nem is ezzel van baj, hanem inkább azzal, hogy azóta egy szó sem esett a labdarúgásról, pedig a csapat remek játékkal 3:0-ra győzött hétvégén.
Nem vagyok futballszerető, de abszurd, hogy egy weblap, percről percre követte az üléseket, foggal körömmel védte a focit. De magáról a futballról egy szót szól, ezáltal az őszinteségnek még a látszatát sem kelti. A szavazók pedig nem fognak arra szavazni akiből hiányzik az őszinteség. Nem kell ehhez politológus diploma, hogy ezt belássuk.
Kell az ellenzék, de a Vácrátót.info leggyakrabban egy lelkes amatőr katasztrófaturi sta benyomását kelti, gyakran kínos olvasni is. Üdv.
Idézet
 
 
#1 Walaki 2013-08-20 13:02
Szilárd!!!! Boli!!!!!!!!!!! !! Nektek mi a véleményetek? Olyan szépen tudtok hallgatni! Mint az első osztályos kisiskolások a tanitó néni szavait,ti is úgy isszátok a polgármester szavait. Tátott szájjal nézitek,bálvány ozzátok őt. Se 1 ötlet,se 1 hozzászólás, se 1 ellenvélemény semmi,csak a hagy bólogatás.Ilyen képviselők kellenek a falunak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére