Ma 2019. március 25., hétfő, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Szemét Ügy!

PDFNyomtatásE-mail

Képzeljék, mi történt Velem? Kicsit messzebbre kalandoztam, mint Csomád, Sződ, vagy Vác, (ellentétben képviselőtestületünk tagjaitól, akik mint tudjuk, gyakorlatilag ki se teszik lábukat falunkból), és mit láttam?
Itt vannak a képek:

­
Nehogy azt mondják, hogy ez más, mert üdülőfalu, hát nézzék, az üdülőfalunak külön matricája van!
Kedves Testületünk?

Meddig hisznek még az aljegyzőnek? Lányom szerint, aki református hitoktató is, a hit nem racionalitás kérdése. Vagy van, vagy nincs. Hát igen, de biztos, hogy ennek az aljegyzőnek ennyire, feltétel nélkül kell hinni? A falu ügyeiben nem kellene a józan eszükre, hallgatni, esetleg néhány jogszabálynak utána nézni, legalább annak, amit kifogásolunk! Sajnos, mi sem tudunk odafigyelni mindenre!
Miért foglalkozom ezzel a szemétszállítással megint? Mert a Vácrátóti Hírmondó cikke NÉVTELENÜL kioktatott minket, hogy érvénytelen törvényre hivatkozom! Azt ugyan nem írták a kedves szerkesztőség tagjai (akiknek a nevét, a miénkkel ellentétben nem tudjuk, mert úgy látszik titkos) hogy nem is lehet úgy rendelni a szemétszállítást, hogy választható legyen, mennyi szemetet szállítunk el, a képviselő testület tagjaiban amikor az új szemétszállítási szerződést tárgyalták fel sem merült, hogy ki kellene kötniük a megállapodásban ezt az apróságot!


Kedves falumbeliek!

Drágább lesz decembertől a szemétszállítás, ezt többször hangoztatták, ezen mégsem gondolkoztak el! Ennyire adnak az aljegyző szavára, vagy nem érdekli Őket, hogy sokunknak nem jön össze a heti 110-120 liter háztartási hulladék?
Nekünk sem. Már most szelektíven gyűjtjük ugyanis a szemetünket, ahogy decembertől mindenki fogja. Nálunk kamasz fiúnk felelős azért, hogy csütörtök reggelente kivigye a kukát. Mivel kamasz, néha elfelejti. Mostanában kétszer egymás után nem került ki időben a kuka! Már igen mérgesek voltunk kiskorú gyerekünkre, aki közölte, mit izgulunk, hiszen alig van a kukában valami, ráér a jövő héten, hogy elvigyék! És valóban úgy volt. Mi hárman szemetelünk rendszeresen a háztartásunkban, de a faluban nagyon sok egyedül álló van. Nekik, nekünk, miért kell háromszoros árat fizetni az el nem vitt szemétért?
A képek bizonyítják, hogy lehet különböző mennyiségű szemét elszállítását megrendelni. Legyenek szívesek, képviselő hölgyek és urak intézkedni!


Ruzicska Judit
vácrátóti lakos

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére