Ma 2019. március 25., hétfő, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Fusizgat a vácrátóti jegyző?

PDFNyomtatásE-mail

Szerkesztőségünk a napokban Csörög község testületi üléseiről készült jegyzőkönyvekben egy ismerős nevet fedezett fel. A vácrátóti testület szerint köztiszteletben álló, munkáját kifogástalanul végző jegyzőnk Matyó Anikó úgy tűnik a Vácrátóton betöltött aljegyző fizetése mellé (amit a mai napig nem tudtunk meg, hogy mekkora összeg, nem szorzószámokra vagyunk kíváncsiak! Polgármesterünk költségtérítése is olyan mértékű lehet amit szégyelnek közzétenni hiszen azt is titok övezi.) fusizni kényszerül, nagy valószínűséggel nem társadalmi munkában megbízott jegyzőként Csörögben!

Mi már meg sem lepődünk, hogy a vácrátóti mutyivilágban erről nem tájékoztatták a nyilvánosságot. Pedig a törvény így szól:

Vezető megbízatású köztisztviselő

Vezetői megbízatású köztisztviselő esetében a szolgálat teljességének megőrzéséhez fűződő érdek fokozottabban jelentkezik, ezért a törvényalkotó általános érvénnyel tiltja meg a munkavégzéssel járó egyéb jogviszony létesítését. Megtartja ugyanakkor azokat a kivételeket, amelyeket már a tilalmi szabály alóli mentességként ismert el a köztisztviselő esetében is.
Emiatt jegyző másik önkormányzatnál jegyzői feladatot csak másik jegyző helyettesítése céljából - az érintett képviselő-testületek megállapodása alapján - láthat el.

Hozzászólások 

 
#1 J.J. 2013-07-01 14:11
Nem tudom, fusizik-é!!! Ha igen, nekem nincs kifogásom, mert mindenki igyexik ezt tenni, hogy megéljen, talpon maradjon!!! Viszont, a kötelező munkáját végezze el, amiért a mi adónkból kapja a fizuját!!! Csak jelezném!!! Tavalyi év során, nevére ajánlott levelet adtam fel, két hónap után szóltam rá telefonon, küldtem neki... :D A válasz az volt, utánanéz, biztos másra "osztották" ki!!! Ki osztja ki másra, ha ő a "főnök"??? Kaptam egy elfogadható választ, persze határidőn jóval túl!!! Ismét írtam, ajánlottan... Azóta semmi válasz. Na gondoltam, akkor küldöm, lassan 1 év után, tértivevényesen . Átvették, válasz 1 hónapja nem érkezik!!! De legalább bizonyítható, nem én sértek törvényt!!! S aki érintett!! Talajterhelési díj, melyet kiszámláztak, 2 hónapra vonatkozik, holott Vácrátóton, 2012 decemberi hónaptól kellene megfizetni!!! Kikérték a "vizesektől" ők 2 hónapra számláznak, tehát nagyszerű önkormányzatunk , a novemberi hónapra is szeretné beszedni a zsét!!! Ezt is tartalmazza megküldött levelem. Válasz??? Várom!!! Kértem bizonyos ügyben szakmai segítséget... Azt is várom... De!!! Kívánok jegyzőnő számára sok fusit, neki is élni kell valamiből, s ha minden munkát tisztességesen elvégez, miért ne!!!???
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére