Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Válaszolunk 2.

PDFNyomtatásE-mail

„Sem a jelenlegi, sem a korábbi polgármesterek és jegyzők nem kerülték a nyilvánosságot. Tájékoztatási kötelezettségeiknek különböző csatornákon, igyekeztek megfelelő módon eleget tenni, elsőként nyomtatott sajtó formájában 1991. év szeptemberétől Vácrátóti Krónika (később Vácrátóti Hírmondó) néven, majd 2006. évtől az önkormányzat honlapjának létrehozásával. Az önkormányzat törekszik a törvényekben foglalt közzétételi kötelezettségeit teljesíteni, lehet, hogy ez nem minden esetben teljesül maradéktalanul” – írja a Vácrátóti Hírmondó Pro és Kontra című cikkében az önkormányzat.

 Ismét egy semmitmondó megnyilvánulás az önkormányzat részéről szövegkörnyezetükből kiragadott mondatainkkal kapcsolatban.


Lehet büszkélkedni a Vácrátóti Hírmondóval és elődjével, a Krónikával, de nem érdemes, hiszen   amióta a rejtélyes képviselő testület „szerkeszti”, azóta az emberek  többsége nem olvassa el a benne lévő cikkeket, csak az újszülöttek, házasságok és elhalálozások időpontját. A Helyi ügyek újsággal szemben többször kifogásolt „nincsenek aláírva a cikkek” megjegyzésnek pedig jobb, ha nem kerül többet szóba, hiszen a Hírmondóban aláíratlan cikkek tömege található, vagy a semmitmondó „önkormányzat” van feltüntetve szerzőként.
 
A legutóbbi közmeghallgatáson az egyik felszólaló így értékelte az önkormányzati újságot: „a Hírmondó silány!”. Persze egy véleményből nem általánosíthatunk, de a Hírmondó szerkesztői talán elgondolkodhatnának, hogy közpénzen milyen jogon jelentenetek meg az újság oldalain személyeskedő, gyalázkodó, a Helyi ügyekből kiragadott mondatrészekkel hangulatkeltő írásokat?
 
Az újságban mostanában egyre gyakrabban megjelenő közhely-, idézet- és versgyűjteményt külön köszönjük a képviselő testület pedagógus tagjának, de ha lehet, ezt tartsa meg a suliújságba. Tudjuk, hogy ez évek óta nincs, de ha szorgalmasan gyűjti az idézeteket, előbb utóbb egy különszámot meg tud vele tölteni.
 
Az önkormányzati honlapra már csak tényleg röviden térnénk ki, de ha már a válaszban külön megemlítésre kerül, nem mehetünk el mellette. 2006-tól lehet, hogy tényleg volt értékelhető honlapja az önkormányzatnak, az azonban csak szerkesztőségünk egyik tagja, valamint egy lelkes „betelepült lakó” erélyes fellépésének és munkájának volt köszönhető. Ha ők előzetesen nem indítják útjára saját Vácrátót témájú honlapjukat, ha községünk vezetői nem kezdenek el tartani az új civil médiumtól és nem játsszák el vele kapcsolatban az „amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére” című játékot, talán azóta sem változott volna semmi – 2006 előtt ugyanis hosszú évekig csak egy állami támogatással létrehozott, karban nem tartott, nem frissített, információval csak igen korlátozott mértékben ellátott honlapkezdemény hirdette Vácrátót vezetőinek széles látókörét. A két civilnek köszönhetően lett látogatott és tartalommal teli a honlap, ami mára a korábbi hibás döntéseknek, testületeknek, valamint a polgármesternek köszönhetően csak emlék. Mégis, Garaba Jánosné volt képviselő anno az egyik testületi ülésen így nyilatkozott a korábbi honlap készítőiről: ez az élet rendje, az olyan szolgáltatóktól, akik nem végzik jól a munkájukat, el kell válni. Nos, ő hiába indult képviselőnek, nem jutott be a mostani testületbe. Talán az Ő munkáját így ismerte el a lakosság?
 
A jelenlegi honlap tartalmára méltán lehet büszke az önkormányzat, talán kicsit hasonlít is rájuk, hiszen szinte tényleg a semmiből építették újra, és ez meg is látszik rajta. Egy átgondolatlan, logikátlanul kilakatott, sok helyen üres menüpontokkal teli káosz az egész.
 
Végezetül a lényeg: az önkormányzat nincs oka a büszkeségre, mert ha szerkesztőségünk nem dolgozna olyan hatékonyan, mint amennyire Önök a kommunikációval kapcsolatban ezt nem teszik, akkor még most sem kerülnének fel a hivatalos honlapra a meghívók, és nem lenne szinte mindegyik testületi ülés videóval dokumentálva!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére