Ma 2019. augusztus 24., szombat, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Azt írta az úúújsááág!

PDFNyomtatásE-mail

Ezzel szemben a tény az……..
Aki politikával foglalkozik, tanulja, műveli, vagy csak érdekli, hamar ráeszmél, nehéz megtalálni az igazságot két fél között. Ritka számba mennek az olyan események, mint az amelyről ezen írás szól.
Valószínűleg, önök is megkapták településünk húsvéti Hírmondóját, benne pedig azt a cikket (pro és kontra), melyben a helyi ellenzékről, írásairól, tevékenységeiről, állításairól történik említés. Beszámolónak vagy tényfeltárásnak nem nevezhető, leginkább a kétségbe esett acsarkodás a megfelelő szó. (Tudjuk augusztusban majd a következő hírmondóban a következő lesz: azt írja a vacratot.info, hogy acsarkodunk ezzel szemben a tény az … :) )

Most kis segítségként adunk egy-két tippet a mi településünk bölcs vezetőjének, Vácrátót XXI.-századi Ratold lovagjának, a mi tévedhetetlen és nagy vezetőnknek és szavazó-gépezetének akik csont-nélkül egyhangúan megszavaznák még gravitáció eltörlését is! Ma még hivatalosan képviselőtestületnek nevezik őket, de ezen elnevezésnek aligha tudnak megfelelni, bár ne legyünk igazságtalanok még mindig mondhatjuk, hogy ők valóban képviselnek valamit. Mit is? Hát leginkább a polgármester véleményét.
Egy a fontos az előterjesztő Garamszegi Géza legyen. A mi boldogságos és tévedhetetlen faluvezetőnk.
Szóval javasoljuk a következő döntések és határozatok meghozatalát és nyomatékos hangsúlyozását.

Mindenképpen legyen benne a következő újságban polgármester úr hogy:

1. Azt írja dr. Péterfalvi Attila NAIH elnök levelében, hogy a jegyzőnő több súlyos szakmai hibát vétett, és olyan rendeleteket hagyott elfogadni, melyek akár még alkotmányos jogokat is sértenek (információs alapjog), ezzel szemben a tény az, hogy az elnök úr, nem elég képzett, bár tanít egyetemen de nem egyetemi tanár, és bár a NAIH- vezetője, képzetlen ezért, Matyó Anikó lesz az új helyi NAIH elnök.
Javasoljuk azt is megemlíteni majd, hogy településünk nemes vezére szerint Péterfalvi Attila érdemtelenül viseli a dr. szócskát neve előtt, mert sohasem operált és orvosi intézményben is csak páciensként fordult elő. Ezért is jobb, ha Matyó Anikó lesz a helyi NAIH vezetője, neki nincs problémája a dr. előtaggal.

2. Azt írja a legtöbb sajtóorgánum, hogy a 4-es metrót 2014-ig átadják, ezzel szemben a tény az, hogy ezt a vonalat csak és kizárólag Vácrátót község képviselőtestületének jóváhagyásával lehet átadni, és településünkön is meg fog állni az új metró.

3. Azt is állítják egyesek, hogy járhatatlan a főút, ezzel szemben a tény az, hogy a metróépítésig már teljesen felesleges lecserélni a burkolatot.

4. Azt állítják egyesek, hogy Garamszegi Géza polgármester, úgy viselkedett, mint egy diktátor. Akkor amikor, valakik úgy döntöttek, hogy nem szavazzák meg a konyha kiszervezésével kapcsolatos kérdéseket, szabálytalanul és villámgyorsan újraszavaztatott, (video: http://www.youtube.com/watch?v=0kR9sGAMa5M ) ezzel szemben tény, hogy Horváth Mátyás képviselő csak tévedett, mikor nem értett egyet mesterével, és a nagy vezető rövid de erőteljes tekintete megmutatta számára a helyes döntést, így is fejlesztve az ifjú tanítványt. Ajánljuk még, a csillagok háborújának további részeit is tanulmányozásra, a motivációs és szellemi irányítási technikák továbbfejlesztésére (lásd még jedik és technikáik wikipedia.org)

5. Azt állítják mások (elég sokan mondják, de nem ez a lényeg), hogy a föld gömbölyű ezzel szemben tény az, hogy a föld szögletes és Vácrátót a közepén helyezkedik el „apostoli szent” polgármesterünk oltalmazó karjaiban.

6. Azt állítják egyesek, hogy (a település kikezdhetetlen szakmai géniuszát, aljegyzőnket, Matyó Anikó magasröptű szakmai nyelvezetét idézve: kaja) szóval, a kaja drágább lett a remek konyhamentés után. Ezzel szemben a tény az, hogy a kaja nem lett drágább az infláció növekszik tehát a forint vásárlóértéke csökkent (még egy nyomós érv: különbenisorbánviktorahibás!, Figyelem nagyon fontos -, a szerkesztőség megjegyzése - hogy így egybe kell írni az egészet, és egy levegőre kell elmondani, ez különösen akkor hatásos, ha az alpolgármester mondja el!) az étel ára reálértéken nem változott, egyébként meg Afrikában éheznek, mi itt nem, tehát a döntésünk jó döntés volt.

7. Azt állítja a Helyi Ügyek, hogy 2014-ben lesz önkormányzati választás, ezzel szemben a tény az, hogy ez Vácrátóton teljesen felesleges, mert mindenki, aki itt született tudja, hogy mit kell tennie.

8. Azt is állítja a Helyi Ügyek, hogy van ellenzék, s nem ért mindenki egyet a polgármesterrel, ezzel szemben a tény az, hogy Horváth Mátyás volt az egyetlen ingadozó, de már ő is jobb belátásra tért. Lásd a korábbi videó!

9. Azt állítja a Helyi Ügyek, hogy drasztikusan azaz a duplájára emelkedett a kommunális adó. Ezzel szemben a tény az, hogy egy csomó minden más csökkent, pl. a napsütéses órák száma. Különösen az éjszakai órákban!

Félretéve a tréfát, hamarosan részletesen - dokumentumokkal alátámasztva - cáfoljuk azokat a hazug állításokat, melyekkel a polgármester a húsvéti ünnep előtt megörvendeztette a lakosságot!
Számunkra fontos volt, hogy békésen teljen az ünnep, azonban a Hírmondó mocskolódásai mellett nem mehetünk el szó nélkül. A konkrétumokat tehát nem sokára olvashatják honlapunkon illetve a Helyi Ügyek következő számában.
 
 

Hozzászólások 

 
#1 Walaki 2013-04-05 09:55
Ez jó volt!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére