Ma 2019. június 27., csütörtök, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

A szuperjegyző zuhanórepülése - Harc a mutyivilág ellen!

PDFNyomtatásE-mail

A szuperjegyző zuhanórepülése - Harc a mutyivilág ellen! Csúnyán és többszörösen megbukott a vácrátóti jegyző a közérdekű adatok kezelésével kapcsolatban Csatát nyertünk, de a háborúnak sajnos még nincs vége. A mellékelt állásfoglalást a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hivatal adta ki. Kérjük olvassák el, érdemes!

Az állásfoglalás alapján egyértelmű, hogy Vácrátót jegyzője a közérdekű adatok kezelése kapcsán többszörösen jogsértő módon viselkedett. Tette mindezt úgy, hogy felhívtuk figyelmét az ide vonatkozó jogszabályokra, s jeleztük, hogy amit tesz törvénytelen. Sajnos a képviselők ehhez asszisztáltak. A mai napig senki nem nézett utána közülük, hogy vajon az a rendelet, amit a közérdekű adatok kezeléséről hoztak, megfelel-e a jogszabályoknak. Ezúton szólítjuk fel a képviselőket, hogy vonják végre felelősségre a jegyzőt, Matyó Anikót, aki nem ért a szakmájához.

Egy jegyzőnek (most már csak aljegyző) igenis kötelessége ismerni a jogszabályokat, vagy ha nem is ismeri, akkor köteles tájékozódnia a jogi környezetről. A közérdekű adatok kezelése kapcsán ezt nem tette meg. S olyan helyi jogszabályt alkottatott a testülettel mely ellentmond a magasabb szintűeknek.

Hogyan indult a történet?

Szerkesztőségünk tagja Kalotay Balázs tavaly a konyha kiszervezése kapcsán kérte, hogy az önkormányzat hozza nyilvánosságra az összes pályázatot, a döntési szempontokat, és minden a kiszervezéssel kapcsolatos információt! A falu lakosainak igenis joga lenne tudni, hogy milyen pályázatok voltak, s milyen szempontok alapján döntöttek a képviselők!

Nos, tisztelt olvasóink ma már tudjuk bírálati szempontrendszer nem volt! Azaz a képviselő testület a szokott módon, majd ők mint világ legokosabbjai jól eldöntötték, hogy ki fog itt szolgáltatni! A pályázati adatokat 2012. augusztusában kértük ki - a környezetvédelem és a könnyebb kezelhetőség miatt - elektronikus úton és elektronikus formában. A hatályos jogszabályok szerint a kérés teljesítésére 15 nap áll a jegyző rendelkezésére. A kérésünket a jegyző különböző indokokra hivatkozva többször megtagadta, hónapokig húzta az időt, majd megalkottatta a testülettel azt a rendeletet, amire hivatkozva horribilis összeget akart kérni az adatokért! Mely adatok egyébként ingyenesek. A köznyelvben ezt egyszerűen lehúzásnak hívják!

Amikor a Társaság a Szabadság Jogokért (TASZ) jogi segítéségét kértük, s bírósággal fenyegetőztünk, akkor (decemberben!) a jegyző elküldte az adatok egy részét. Amely adatokat még mindig nem kaptunk meg teljeskörűen, mert a vesztes pályázatokat a mai napig nem adta ki a jegyző, azaz továbbra sem tudjuk és Önök olvasók sem tudják eldönteni, hogy vajon korrektül döntött-e a testület!

Ezen fent ismertetett tények és a NAIH levelének ismeretében ezúton szólítjuk fel a képviselőket, hogy határozatban kötelezzék a polgármestert és a jegyzőt a mutyizás befejezésére és az adatok nyilvánosságra hozására! Amennyiben ezt a választott képviselők nem teszik meg, akkor ők is részesei a mutyizásnak a tisztességtelen titkolózásnak!

Tisztelt képviselők!

Ez most csak Önökön múlik, ha van bátorságuk és minimális tisztességérzetük, akkor kezdeményezzék a következő testületin, hogy a jegyző a közérdekű adatokat a konyha pályázatával kapcsolatban teljes körűen tegye közzé.

Amennyiben elegük van a jegyző tisztességtelen játékaiból, akkor kezdeményezzék a felelősségre vonását, hiszen szándékosan félrevezette Önöket, nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének sem, hiszen több hónapja ismeri a jegyző az adatvédelmi hatóság elnökének állásfoglalását e témában! Önök pedig bizonyára nem tudtak róla mindezidáig, hiszen ha tudták volna a tényeket, akkor kezdeményezték volna a törvényellenes helyi rendelet felülvizsgálatát!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére