Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Legyen már vége a Mutyivilágnak!

PDFNyomtatásE-mail

2013. január 7-én rendkívüli testületi ült tartott a képviselő-testület. Nem önökben olvasókban és nézőkben lesz a hiba, ha nem sokat értenek a az alábbi félórás videóból. Hiszen a polgármester, jegyző és a testület most is mint oly gyakran a úgymond a nyivánosság kizárásával tartotta az ülést, mivel most sem volt megtalálható semmilyen háttéranyag a település honlapján a napirendi pontokkal kapcsolatban. Persze tudjuk a választ, hogy mivel rendkívüli ülés volt, nem volt idő feltenni a honlapra csak a képviselőknek küldték ki az anyagokat.

Igen erre lehetne is hivatkozni, ha még mindig 1980-at írnánk. De ma már az interneten pillanatok alatt közzétehetők ezek az információk, pláne ha két embernek fizetnek is a "honlap karbantartásért".

Ezúton szólítjuk fel a falu vezetését (polgármester, képviselők) utasítsák arra a jegyzőt, hogy minden testületi ülés előtt tegye közzé az előterjesztéseket, s hozza nyilvánosságra a közérdekű adatokat.
Értsék már meg, hogy nem a saját, hanem a köztulajdon felett rendelkeznek, melyhez kapcsolódó adatok nyilvánosak.

Ha ezt nem teszik meg, akkor jogosan éri őket az a vád, hogy szándékosan titkolóznak, és mutyiznak.


A vacratot.info szerkesztősége

Hozzászólások 

 
#3 Walaki 2013-01-12 15:29
Hol az ellnzék?? Józsi! Sajnos sehol! Az a baj,hogy még a képviselők között sincs 1-se. Mind a polgármester bólogató Jancsija!! Van 1 kis közösség akik próbálkoznak de sajnos kevesen vannak. >A helyi ügyekben >kérték az emberek segitségét,támo gatásukat de jelentkező az nem volt. A legtöbben otthon morgolódnak,vag y szomszédokkal beszélik ki a problémájukat vagy az internetre irnak pár sort,de amúgy érdektelenek.
Idézet
 
 
#2 Makovinyi József 2013-01-10 13:07
Egyet értek Juhász József hozzá szólásához, Én már két éve folyamatosan jeleztem a szerkesztők felé a hasonló észrevételemet, sajnos nem sikerült meggyőzni őket arról,hogy egyedül nem megy, az emberek összefogása és a meghallgatása nélkül ez a település nem fog változni, marad a mutyik és a rablók faluja!!!!!!!!! !!!!
Idézet
 
 
#1 Juhász József 2013-01-09 19:31
Ma már nem értem az "ellenzéket" sem!!! Hogy a hivatal, hogy jár el, hogy a képviselőink mit tesznek, teljesen világos! Vannak akik a polgárokért vannak ott, ők vannak kevesebben, s vannak, akik "mutyiznak"!!! Először is: Mi a "mutyizás"??? Konkrét ügyeket tegyünk ki a lakosság elé, bizonyítékokkal !!! S akkor hiába próbálnak legközelebb "mutyizni", már mennek a levesbe, vezetőjükkel együtt!!! Az, hogy "zártülés-zártülés-zártülés", csak a jelenlegi vezetés pszichés állapotát jelzi! Továbbra sem értik, ők "szolgák", s a község lakosságát kellene szolgálniuk, nyíltan, őszintén! Döntéseikkel nem nehezebb helyzetbe kellene hozniuk a helyi társadalmat, tudniuk kellene, mit képesek még elviselni, finanszírozni a mai lehetőségek közt a lakosok!!! Kérdezzük őket! Kommunális adó? Hogy lett ennyi a "szemétdíj" nélkül! Büszkék voltak arra, amikor ketté lett választva, mennyivel csökkent!!! Hazugság volt, mert növekedett!!! Csatornázás 2000 fő alatt, nem uniós elvárás!!! S nem kötelező!!! Miért vállalták fel, hogy többletterhet tesznek mindenki nyakába???
De ha már felvállalták, miért nem foglalkoztak azzal, valóban legyen 2000 fő, s legyen önálló hivatalunk, jegyzőségünk? Miért nem ez volt a fontosabb? Az önálló gazdálkodás???! Miért kell, rossz feltételekkel máshoz "beolvadnunk"? Sorolnám még, mert mint látjuk, a főutat is "novemberben rendbe tették"! Csak én nem veszem észre??? ... Az eredmények? Ami történt, azt bárki, akár egy automata is levezényelte volna... De az ellenzék! Nem látok ellenzéket!!! Írásokat olvasok, hallok híreket, de tevőlegesség az nincs!!! Ha igen, nem a megfelelő, elfogadott emberek vannak előtérbe! Nem vettem észre az "ellenzék" tevékenységét, a szemétszállító cég változásánál!!! Nem írásokkal, konkrétumokkal! !! Én beszéltem a régi szállító váci vezetőjével, 4 ft/ürítésen, tehát évi szinten 200 ft-on buktak el, igaz, ők nem ismerték a másik cég ajánlatát! Nekünk, hatalmas Vácrátótnak, nem feleltek meg azok, akik a pici Vác várost, mai napig problémamentese n, s nem drágábban, kiszolgálják!!! Hol volt az "ellenzék"? Csak arra szeretném felhívni a figyelmet, ha nem lesz ellenzéki összefogás, ha hagyják, hogy ez a megosztó szellem maradjon meg a községünkben, akkor semmilyen változás nem lesz, pedig a következő választások mindjárt itt vannak!!! S nem csak ellenzéken belül szükséges az összefogás, mert a községünk lakói nem ellenzékiek, meg .... ! Tehát olyan személlyel kell majd előállni, akit mindkét oldal elfogad, akiről feltételezhető, igyekszik mindenkivel tisztességes, emberséges lenni, s akkor megszűnnek a "zártülések, mutyik" !!! S mint látjuk, kicsit "őrültnek" is kell majd lennie, mert azt új önkormányzati törvények, nem feltétlen segítik elő, a helyi közösségek érdekérvényesít ését, korrekt munkáját!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére
read post . https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1553284/80-fine-for-dropping-a-cigarette-butt.html . https://joancruz120.wixsite.com/ice-watches . http://cabar-feidh.com/consult-a-pest-control-service-to-get-rid-of-those-pesky-cockroaches/ . blog post . https://www.legacy.com/name/scott-plank