Ma 2020. szeptember 19., szombat, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Az allergia szezon utózöngéi

PDFNyomtatásE-mail

Úgy vélem minden allergiás nevében bátran mondhatom, hogy hosszú évek óta a parlagfű megkeseríti a nyarainkat, de nem túlzok, ha azt mondom, hogy az életünket és ez még nagyon sokáig így is lesz: a folyamatos orrfolyás, tüsszögés, szemirritáció és a később fellépő szövődmények. Hosszú évek munkájára lenne szükség ahhoz, hogy mi is fellélegezhessünk, és a zsebkendőt is leginkább csak télen kelljen használni. Az út hosszú, a cél távoli, de véleményem szerint nem elérhetetlen csak kitartónak, elhivatottnak és környezetbarátnak kell lenni, hiszen az ezer mérföldes út is egy lépéssel kezdődik.

Kérdem én: hogy lehet az, hogy csak nálunk, Magyarországon van parlagfű – saját tapasztalatból mondom, hogy a Lajtán túli területektől kezdve nincs ilyen probléma – és, hogy az allergiások száma évről évre rohamosan növekszik és a mai fiatalok vannak leginkább kitéve ennek a betegségnek? Szüleink, nagyszüleink idejében az allergiások száma csekély volt, aminek oka véleményem szerint egyrészt az ételek sokkal jobb minőségében rejlik.  Gondoljunk csak bele: régen nem volt ennyi multi, hipermarket és még sorolhatnám, hogy micsodák. Minden kertet megműveltek, mindenki háziállatokat tartott, nem szedtek ennyi gyógyszert, vitamint és mégis egészségesek voltak az emberek, az immunrendszerük megfelelően működött. Elég vitamint vettek magukhoz egy kiadós ebéddel, méghozzá természetes vitamint, amit a mai tabletták nem képesek pótolni. Ez segített nekik a betegségek megelőzésében és minél előbbi leküzdésében.

Az állam ugye bünteti azt, aki nem parlagfű-mentesiti az ingatlanja területét – hogy milyen sikerrel teszi ezt, azt az olvasó döntse el maga – de szerintem nem ez az egyetlen megoldás. A parlagfüvet valóban ki kell irtani, de az allergiásokat is meg kell gyógyítani, illetve kikezelni a betegségből, hiszen mint tudjuk a gyermeknek sem jó a steril környezet, mert akkor könnyebben megbetegszik, éppen ezért nekünk sem jó a parlagfű mentes övezet, mert attól később csak rosszabbodna a helyzet.

A hangsúly ez esetben is az összefogáson van. A társadalom egészének együtt kell működni ahhoz, hogy csökkentsük, és legvégül felszámoljuk ezt a helyzetet és, hogy csökkentsük az allergiások szenvedéseit. Mindenkinek rendbe kell tennie a saját portáját, ez igaz minden ingatlan tulajdonosra, legyen az magánszemély, vállalkozás, önkormányzat és végül az állam, kül – és belterületre szintén. De a természetes gyógymódokat is alkalmazni és terjeszteni kell, mert sokkal többet érnek, mint a gyógyszerek vagy gyógyszeres kezelések és még talán meg is gyógyítják az embert függőség nélkül. Mert mindannyiunk érdeke, hogy egészséges emberek vegyenek körül a mindennapokban. Végül, de nem utolsó sorban, pedig a vitaminban gazdag, természetes ételeket kel fogyasztani, mert azoktól leszünk igazán erősek, kitartóak és egészségesek.

Seres Csaba

Beszéljenek a képek a helyi helyzetről. Képeinken a sportpálya felé vezető út melletti önkormányzati terület és a korábbi termálvízprojekt területe látható 2012 októberében.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére