Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Kinek mi fontos?

PDFNyomtatásE-mail

A minap hallgattam Del Medico Imrét a Klub rádióban, aki azt mondta, hogy nem morgolódni kell, hanem leírni, amivel nem értünk egyet. (Ő ezért publikál különböző újságokban).
Én is leírom.
Elég volt abból, hogy a falut tönkreteszi egy ember, aki tévedhetetlennek hiszi magát, mivel a körülötte lévők félelemből lelkesen helyeselnek neki. A képviselőknek csak azokat az információkat adja át, ami neki előnyös. Az más kérdés, hogy a képviselők semminek nem néznek utána, birka módjára, bólogatnak lelkesen.

Hangoztatják, hogy ők együtt működnének, mi szítjuk az ellentétet a faluban, pedig milyen fontos lenne az összefogás. Tényleg? Úgy, hogy mindent elszabotálnak? Hogy nem válaszolnak a feltett kérdésekre? Hogy könyörögni kell azokért az információkért amiket törvényben előírt kötelességük lenne közzétenniük? A legújabb problémájuk nem az, hogy törvénytelenül járnak el a közalkalmazottakkal, hogy nem ismerik az érdekegyeztetés fogalmát, nem tudják mi a közalkalmazotti tanács, vagy a közalkalmazotti képviselő, hanem az, hogy azt írtam a legutóbbi cikkemben, hogy megkerestek minket a képviselők, hogy vonjuk vissza a népszavazást. Már pedig ez szerintük nem igaz! A polgármester egyenként kérdezte végig a képviselőket erről a testületi ülésen. Senki nem jelezte, hogy megkeresett volna minket!
Pedig, igenis megkerestek. Testületi ülésen. Név szerint Papp István, Garamszegi Géza és Wildmann Erika kérték, hogy ne legyen népszavazás.

Újabban az alpolgármester szokásává vált, hogy kibeszél hozzánk. Olyankor, amikor mi nem reagálhatunk! Meg is fenyegetett minket az alpolgármester, hogy tud ő más hangon is beszélni! Most akkor ki tisztességes, ki együttműködő? Vagy bizottsági ülésen, ahol ugyan engedéllyel elmondhatjuk a véleményünket, de minek. Többször leírtuk, elmondtuk, hogy törvénytelen amit csinálnak, arról az apró tényről nem is beszélve, hogy többe fog kerülni a közétkeztetés így a falunak, mint a kiszervezés előtt. Akkor is, ha a jelenlegi polgármester ennek az ellenkezőjét állítja. Érdekes, hogy azért az alpolgármester még soha nem emelt szót, amiért folyamatosan nem végzi el a jegyző a munkáját, mert nem készülnek el a jegyzőkönyvek határidőre! Pedig többek között ezért kapja a fizetését! Vagy csak azokat kell ostorozni, akik a számukra kellemetlen dolgokat is nyilvánosságra hozzák?

A polgármester, amikor át akartuk adni a népszavazási kérdés jegyzői elutasításának fellebbezését, felajánlotta nekem a vácrátóti Petőfi Sándor Általános Iskola kulcsait, hogy vezessem. Milyen jogon? Neki szabad pályázat nélkül kirúgnia az iskola igazgatóját? Viccelni biztos nem viccelt, mert igen ingerült, és dühös volt. Talán azért, mert valaki ellent mert neki mondani? Nem úgy táncolunk, ahogy ő fütyül. A képviselőknek sem kellene tovább fújni a polgármester vitorlájának a szelét.

Sajnos a jegyzőkönyvek nemcsak a honlapra nem kerülnek fel, hanem a Kormányhivatalnak sem küldik el azokat. A jegyző szerint azért, mert a képviselők nem hitelesítik. A jegyzőkönyvek pontosságáról ne is beszéljünk!
A héten megjelent cikkünk hatására kegyeskedtek felrakni a 03.22 és 05.31 közötti időszak jegyzőkönyveit. Ezek elkészítésének és közzétételének határideje 15 nap lenne az üléstől számítva. Most már csak a 07.03 és 07.05-i ülések jegyzőkönyvei hiányoznak.

A polgármester továbbra sem számol be a testületnek, a munkáltatóinak arról, hogy mit végzett el az előző testületi ülés óta. A határozatoknak nincs határideje. Vagy elvégzi a munkát, vagy nem. Senkit sem érdekel a képviselők közül!

Tessék mondani, tényleg az a legfontosabb, hogy hol könyörögtek azért, hogy ne legyen népszavazás?

Ruzicska Judit

Hozzászólások 

 
#1 Halihó 2012-07-30 13:46
:lol: Na végre!!Walaki!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére