Ma 2019. június 27., csütörtök, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Miért nem léptünk vissza?

PDFNyomtatásE-mail

A helyi népszavazási kezdeményezésünk a konyha kiszervezése ellen jelenleg a Váci Bíróság előtt van.
Többen megkerestek minket a képviselő testületből is, és a választópolgárok közül is, hogy miért nem lépünk vissza, amikor a testület egy helyi vállalkozót bízott meg a konyha üzemeltetésével. Nos, ezzel nem is lenne semmi baj, csak arra szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy polgármesterünk már két élő szerződést mondott fel, ( Madarász úr, Remondis Kft.) amivel jelentős anyagi kárt okozott a falunak!
Mi van, ha most az az ötlete támad, hogy néhány hónap múlva elküldi a helyi vállalkozót, különböző kifogásokkal, mondva csináltakkal, vagy valósakkal?


Mivel a közétkeztetés kötelező önkormányzati feladat, könnyen olyan helyzetbe tudja hozni a falut, hogy egyik napról a másikra kell lépnie a testületnek, vagyis nem lesz más választása, minthogy átadja a konyhát egy nagyüzemnek, aki csak szállítja az ételt.
A konyha első ellenőrzésekor az a cég, akit a polgármesterünk hívott, a Sodexo cég tulajdona volt. Nincs pecsét a tanulmányukon, talán nem véletlenül. Akkor ugyanis kiderülhetett volna, hogy a Sodexo van a háttérben. Milyen hivatalos dokumentum (szakértői) az, amit nem vállalnak teljes névvel, pecséttel?
Nem mi hívtuk ide ezt a céget. A cég képviselője kifejtette, hogy nagyon sok pénzt kell költenie az önkormányzatnak a konyhára, ha továbbra is működtetni akarja, tehát nem éri meg. Mindenképpen azt javasolta, hogy csak melegítő konyha legyen.
Ezek után a testület határidő nélkül megbízta a polgármestert, hogy kérjen másoktól is szakvéleményt. A faluban élő szakembereket nem keresték meg. Pedig a falubeliek jelezték, hogy szívesen segítenének. De mást sem keresett meg a polgármester! Tehát a határozat ellenére nincs több szakvélemény, vagyis a polgármester nem hajtotta végre a számára kötelező határozatot.
A testület másodszori nekifutásra kiszervezte a konyhát. Az első próbálkozás zárt ülésen történt, amiről másnap kapta meg szerkesztőségünk a határozatot. A szavazás eredménye döntetlen volt, ami elutasítást jelent. Erre már nem emlékszik polgármesterünk, bár egy későbbi szavazás előtt utalt rá, hogy patthelyzet ált elő, és még egyszer kell szavazni. Ez persze nem igaz, csak polgármesterünk nem szereti, ha nem  úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt ő eltervezte. A testület persze megszavazta másodszorra, hogy szervezzék ki a konyhát, erről írtunk már.

Ezek után bízták meg a polgármestert, hogy kérjen tíz árajánlatot a közétkeztetés megszervezésére. Ezt meg is tette, a jegyzőnő több helyre elküldte az ajánlat kérő leveleket.
A közös bizottsági ülésen tárgyalták a pályázatokat. Én ugyan nem értem, hogy miért nem a bizottsági ülésen hallgatták meg a jelölteket, ahol a külső tagok is mondhatnak véleményt, hívhattak volna szakértőt? A bizottsági ülés hivatott arra, hogy előkészítsék a döntést, minden oldalról lehetőleg körüljárva a témát, legyen az akármi is. A testületi ülésen már csak szavazni kellene!
A bizottság úgy döntött, hogy csak azokat a pályázókat hívja be, akik helyben akarnak főzni. A testületi ülésen végül, miután meghallgatták a három pályázót valóban a helyi vállalkozó nyert.
Semmilyen határidőt nem szabtak.

Nem tudjuk:    

  •     mikor kötnek szerződést a vállalkozóval
  •     mennyi időre kötnek szerződést a vállalkozóval
  •     milyen feltételekkel kötnek szerződést a vállalkozóval
  •     mikor beszélnek a közalkalmazottakkal, mikor, milyen feltételekkel mondanak fel nekik.

A testület boldogan hátra dőlt, hogy megoldotta a kérdést, mindenki megelégedésére. A részletekkel egyikük sem foglalkozott, foglalkozik. Pedig mint tudjuk, az ördög a részletekben lakozik.
Azt sem sikerült tisztázni, hogy kell-e közbeszerzés, ha több évre bízzák meg a vállalkozót.
Ez azért gond, mert igen hosszadalmas egy közbeszerzési eljárás. Ki ezt mondott, ki azt. Ki fog ennek utána menni?
Nem tudom, hogy kis összefoglalóm végén Önök mire jutottak? Én nem vagyok meggyőzve arról, hogy a konyha ügye elrendeződött. Lehet, hogy csak engem zavar?

Ruzicska Judit

Hozzászólások 

 
#1 Halihó 2012-07-18 18:46
Nem Judit,nem csak téged zavar,sokan vannak akiket még érintene, de vagy érdektelenek vagy "csak "nem mernek szólni. Walaki.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére