Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Megint a nyilvánosság megkerülésével próbálkozott a polgármester, vajon meddig asszisztálnak még ehhez a képviselők?

PDFNyomtatásE-mail

Úgy tűnik, a konyha története folytatódik.
Csütörtökön a testületi ülésen, amikor a polgármester elsuttogta, hogy zárt ülésen kíván tárgyalni a konyha ügyében, akkor személyi kérdésre hivatkozva kérte a zárt ülést. Mint korábbi cikkünkben jeleztük, már ezt is csak vonakodva (Horváth Mátyás csak egy szigorú pillantás hatására) szavazták meg 4:2 arányban a zárt ülést.

Pénteken helyszíni tudósítónk a polgármesteri hivatalban kikérte a zárt ülés határozatát, melyet a mellékelt dokumentumban olvashatnak. Ebből kiderül, hogy a testület saját korábbi – a nyilvánosság előtt hozott - döntésével szembemenve, nem várta meg az újabb szakértői véleményt, hanem feltehetően a polgármester nyomására ismét szavaztak a kiszervezés ügyében. A döntés, hogy nem támogatják a polgármester elképzelését, felér egy bizalmi szavazással. A polgármesternek ilyen helyzetben el kellene gondolkodnia, hogy hogyan tovább!
Felháborító, hogy a testület egyes tagjai továbbra is cinkos módon támogatják a polgármestert, abban, hogy a nyilvánosság elől elbújva egyeztessenek ilyen fajsúlyos kérdésben. A konyha ügyét, ha nem személyi kérdésről van szó, igenis nyilvánosan kell tárgyalni!

Mivel a határozatból nem derül ki, csak gyanítható, hogy a zárt ülésen személyi kérdések nem kerültek szóba, feltételezhető, hogy a polgármester a napirendi pont előterjesztésekor félrevezette a jelenlévőket.
Ezek az emberek kivétel nélkül azzal büszkélkedtek a választások idején, hogy ők mind idejártak iskolába itt élnek születésük óta. Hol van most ez a szoros kötődés a helyi értékekhez, amikor arról döntenek, hogy mit és mennyit egyenek a gyerekek az óvodában és az iskolában? Már nem számít, hogy ki mennyire vácrátóti?
A vacratot.info ezúton ajánlja fel minden képviselőknek, hogy tájékoztassák a lakosságot a véleményükről, s arról, hogy miért szavaztak igennel vagy nemmel. A választóknak egy ilyen fontos kérdésben joguk van ismerni a képviselők véleményét!

Egyúttal gondolkozzanak el a tisztelt képviselők azon is, hogy hogyan lehetne a polgármester konyha ügyben folytatott ámokfutását megfékezni. Csak ők tudják ezt leállítani. Vajon mi vagy ki motiválja a falu első emberét, hogy mindenáron a konyha kiszervezését akarja elérni?
Várjuk a választ!

Hozzászólások 

 
#6 Marinka Boglárka 2012-06-11 10:46
Örülnék kedves Kalotay Úr!

Ha először is a nevemet jól írná (itt-ott sikerül)! Kettő a kiírásban meghatározott szempontok lényegében, mint az köztudott az ár dönti el! Az szokta a legnagyobb pontszámot kitenni!!!!! (igen nem feltétlenül a legolcsóbb nyer, de legtöbbször az dönti el illetve a kapcsolatok! Ez utóbbit nem kívánom taglalni!!!!!!! Állítsa össze maga a kiírást és nem lesz ilyen probléma! De tudja nagyon jól, hogy Magyarországon előre ki van osztva szinte 90%-ban, hogy ki nyeri a közbeszerzési eljárásokat. Magyarul...! Nem tudom, hogy mennyire ért az útépítéshez de valószínűleg azt Ön is tudja, hogy az eredeti útalap megbolygatása süllyedéssel jár! Azt elismerem, hogy nem lett szakszerűen helyreállítva amit a mai napig is szívunk! De kérdezem újra! A Polgármester építtette! A főút mint Ön is tudja a Magyar Közút tulajdona! Ugyan a csatornázás a község szakaszán belül történt, de hiába ágált ellene a Polgármester, hogy átvegyék, ha a közút megtette nem gondolja? Nem ő volt a műszaki ellenőr, ezt gondolom Ön is tudja!!!!!!!!!
Ja és Úniós pénzből finanszírozták! Akkor is ha a másik kormány adta.

És még mindig azt hangsúlyozom! Hogy ez is az Önök hangulatkeltésé nek a része! Én elfogadom a kritikát szerintem a Polgármester is! Ez most nem védelem! Meg tudja ő védeni magát! De ha olyan emberek is, mint Ön tudatosan keresztbe tesznek akkor nincs mit mondanom!!!!! És még mindig nem a Polgármester viselkedése miatt szégyenkezem, hanem ...!!!!!!!

Még valami:
"Azzal lehet összefogni, aki meghallgatja a többieket, érvel vitatkozik, s végül a lehető legtöbb körülményt figyelembe véve dönt." Ön ezt teszi?????? Nem hinném!!!! Egyáltalán nem veszi figyelembe a másik oldalt!
Idézet
 
 
#5 Kalotay Balázs 2012-06-11 10:14
Csak azért, hogy Marinka Boglárka is tisztán lásson:
A polgámester a juttatását valóban nem fizetésként, hanem tiszteletdíjkén t kapja. Lányeges különbség ugye?
Martinka Boglárkának fogalma sincs a közbezerzésről és a csatorna ügyekről. A tények: A csatornához még az előző kormány adott vissza nem térítendő támogatást, ha jól emlékszem mintegy 5 Mrd HUF-ot. Ehhez az uniónak semmi köze.
A közbeszerzés nem azt jelenti, hogy a legolcsóbb nyer. A kiírásban meg kell határozni a bírálati feltételeket, ahol az egyik, hangsúlyozom az egyik bírálati szempont az ár. A bírálati szempontok összeállítása a kiírók felelőssége. Rossz kiírás, rossz pályázat, rosssz eredmény.
Az út helyreállítása most már valóban nem rajta, mármint a polgármesteren múlik. Akkor kellett volna ragaszkodni a jogos eredeti állapot visszaállításáh oz, amikor a feltúrást elkezdték helyreállítani. Akkor nem tették, ez az eredménye, Javaslom Boglárkának, hogy próbáljon a dolgok mögé nézni, s a probléma gyökerével foglalkozni. Mindjárt jobban fogja érteni, hogy mi történik.
A többi pedig , amit össze irogál Marinka Boglárka a szokásos fogjunk össze blabla. Azzal lehet összefogni, aki meghallgatja a többieket, érvel vitatkozik, s végül a lehető legtöbb körülményt figyelembe véve dönt.
Ebben a faluban nem ez történik. Ha valamiért szégyelli magát Martinka Boglárka, akkor azt ne a falu miatt, hanem a polgármester miatt tegye. Bár azt is el kell ismerjem, hogy ezt a polgármestert ezek a választók emelték ebbe a pozicióba. Aki nem bírja a kritikát az ne menjen közszereplőnek.
Szerintem pedig az a szégyen, amit a polgármester művel, néhány képviselő aszisztálásval!
Kalotay Balázs
Idézet
 
 
#4 Marinka Boglárka 2012-06-11 08:56
Először is, hogy mindenki tisztán lásson! A Polgármester amióta nyugdíjba ment nem vesz föl egy fillért sem fizetésként!

Másodszor nem tudom, hogy Juhász Úr mennyire van tisztában a csatornázásra kötött szerződéssel de szavaiból ítélve semennyire! Ugyanis azt a szerződést 6 település kötötte együttesen. Együtt kaptak rá pénzt az Úniótól, vagy nevezhetjük kormánynak is de ez a tényen nem változtat!!!!!! !! Nem tudta ő egyedül meghatározni, hogy ki nyeri a munkát, mivel a munka nagyságrendje miatt meg volt határozva, hogy csak közbeszerzési eljárás lehet! A legolcsóbb nyer! Ez mindig így van!!!!!!!!!!! A csatornázási szerződés miatt meg úgy gondolja, hogy nem tett semmilyen lépést az Önkormányzat, hogy rendesen legyen megcsinálva! Nevetséges!!!!! !!!
Az úttal kapcsolatosan nem tudom, hogy mennyire van tisztában az útépítési dolgokkal, de nem hiszem, hogy tudná, hogy a közbeszerzés a 2104-esre ki lett írva. Kihírdették a vállalkozót aki megnyerte! Ez mind tavaly történt! És kedves kormányunk a vállalkozónak történő útátadás előtt 1 nappal visszavonta a támogatást, tehát nem épülhetett meg az út! Kérdezném én kedves uram, hogy akkor miért a Polgármester a hibás???????????????????? Nem értem! Nem mellesleg ez a cikk a konyháról szól! Tehát nem tudom mit keres itt ez a két téma!!!!!!

Amúgy az ő helyében én hagynám ezt a falut a fenébe! Ennyi hülye embert, akik nem az összefogást keresnék, hogy minél jobb legyen, hanem ahányan vannak annyi felé húznak! Szégyellem, hogy itt lakom!!!!!!!!!! ! És nevetségesnek tartom, hogy emberek csak újjal mutogatnak, meg nagyokat mondanak és fogalmuk nincs a háttérről!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!! Ja és én sem beszélgetnék senkivel, mert tök fölösleges, csak a támadások növekednek vele! Aki nem tud józanul kritikát megfogalmazni, az ne akarjon senkivel beszélni! Gondolom minden építő kritikát el lehet fogadni! De itt senki nem épít! Csak a közhangulatot rombolja!!!!!!! !!!!!!!! !!!!

Szégyen!!!!!!!! !!!!
Idézet
 
 
#3 Üvöltő bika 2012-04-28 20:22
Polgármester Úr!
(csak az illendőség kedvéért, egyébként nem érdemli meg)
Az óvodában a szülőknek még azt ígérte, hogy nagy nyilvánosság előtt lesz a konyha ügye megbeszélve. Ha ez a nagy nyilvánosság, akkor mi nem ugyanazon a bolygón élünk.Nagyon gerinctelen dolog volt zárt ülést elrendelni egy köz ügyről ami nyilvános.Szerencsére a képviselők egy része kezd ébredezni és rájöttek, hogy ők a munkaadójuk a polgármesternek és nem fordítva.Eddig mindent meg tudott szavaztatni amit akart, ez most szerencsére nem sikerült.
Idézet
 
 
#2 Kopasz 2012-04-28 20:15
Ezek miatt az emberek miatt szégyellem, hogy vácrátóti vagyok. Az örökös titkolózás, nagyképűség, évek óta ez van. Mikor nyílik ki a Rátótiak szeme? Attól, hogy van egy szép főterünk meg tornatermünk nem lett ez az álomfalu. Gézuka rokonsága nélkül nem is kerülhetett volna hatalomra, de látjuk kell a nyugdíj mellé az a "kis " fizetés. Nem tud magán uralkodni és a kritikát tényleg nem viseli el. Ugyanezt a stílust vették fel a képviselők is. Ha nem képesek rá, hogy átgondolt döntéseket hozzanak, akkor fel kell állni. Senki nem kényszeríti őket erre a színjátékra amit most csinálnak.
A kétezer fő pedig úgysem lesz meg és remélem összedől ez a kártyavár amit Gézuka és haverjai építettek.
Idézet
 
 
#1 Juhász József 2012-04-28 19:38
T. Vácrátót info! Nem tom, mit vártatok! Polgármester Úr, a sumákolásra, mindig a nyilvánosság kizárásának elvét követte! Először ezt szeretném tisztázni! Hivatal, képviselő testület, a mi képviseletünk! Mi /illetve én nem, tehát Ti :-) / választottuk őket! Innentől minden a lakosságra tartozik, mivel a mi adóforintjainkb ól élnek / a teljes hivatal/ , nem lehet titok a konyha működtetése, nem lehet titok polg.m.úr fizetése, negyedéves prémiumai, és semmi más, amik adóforintokból teljesülnek! Konyha!: Nem tom, polg.hivatal, milyen szakértőre gondolt /sztem semmilyenre/ , mert ilyen nincs is! 30 éve élek a vendéglátásban, művelem /diabetika szinten is /, tanítom több iskolában, alapítványnál. A dolog egyszerű! Ha saját konyhát tartok, lehet, kicsit többe kerül, de azt kapja az igénybevevő, amit adni szeretnék neki!!! Ha külsős!? Amit adnak! Nincs repeta, nincs beleszólás, az adagok minimálisak, diákoknak is 0-a, tehát nem elégséges!!! A pályázatíró is, az elfogadó is jól jár, ha úgy alakul, csak az érintett nem, aki a mai gazdasági viszonyok közt, a saját konyhán kaphatja meg, a jóllakás lehetőségét. Szívesen adtam volna segítséget polgármester úrnak, de nem keresett. A kisbetúk-nagybetűk nem véletlenek, használom a helyesírási szótárt!!! :P Nyilván polgármester úr célja is az, a tanulók, az igénybevevők a legjobb ellátást kaphassák, kérésére, de nem a nyilvánosság kizárásával, állok rendelkezésére! !!
Más. Csak, hogy lássuk! Fő út felújítása: Hiába van Községünknek ekkora arc polgármestere, szerződést azt nem tud kötni, akkor sem, ha jogász van megfizetve, átalányba. Ha én csatornáztatok, olyan céget bízok meg ezzel, aki határidőre, mindent elvégez, egyébként kötbér!!! Ő másra bízta a csatornát, másra az utat! Most meg mutogat kormányra, nem adnak hozzá pénzt! Aki ennyire nem ismeri ki magát /jogász segítségével sem!/, a mai kor követelményeibe n, az vmire nem alkalmas! Ne reménykedjetek! Nem fog lemondani! Jó kis pénz ez a nyugdíj mellett! Csatornázás nem volt elvárt az Unió részéről, 2000 fő alatt. De a kormány csak úgy hagy érintetlenül testületet, képviseletet, ha 2000 fő felett van a lakosság száma! Mit intézett polgármester úr? Csatornázást!!! De elfelejtette, nem ezért kellene arcoskodni, hanem az utóbbiért. Miért volt fontosabb számára az előbbi??? Tőle kell kérdezni! Az utóbbi nem jön össze, ehhez kevés, minden környező testület ezt tartotta fontosabbnak, s már kialakult viszonyok vannak, nem tartanak igényt Vácrátótra, s polgármesterünk re semmiképp! S csak néhány kérdés a végére!: Miért nem volt szükség, Madarász Úr havi 100.000 forintjára? Miért lett megválasztása után, hirtelen ennyire vallásos??? Miért gondolja, hogyha bárkit megfenyeget, nyílt utcán, mások előtt is, az majd félni fog tőle??? Gézuka!!! Szomorú számodra, de van rá tanú! Én meg nem vagyok félős, máskor ne pucolj el!!! Mindenkit kérek! Felesége végtelenül tisztességes, Jó ember!!! Gyermekek, tisztességesek, előre köszönnek, csak jót tudok rájuk mondani! Ne érje Őket atrocitás!!! Az pedig, ha valaki nem tűri a véleményt, az embert jellemzi! S ha az ember ilyen, ne vállaljon olyan munkát, ahol vélemények érhetik!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére