Ma 2019. június 27., csütörtök, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Rendkívüli ülést tartott a képviselő testület a konyha ügyében

PDFNyomtatásE-mail

A képviselőket nem érdekelték az új fejlemények- ők független vizsgálatot akarnak
Helyszíni tudósítóinkkal közölte szerdán a polgármester, hogy mégis csak lesz testületi ülés csütörtökön mert úgymond „új fejlemények vannak”. Az ülés elején a polgármester bejelentette, hogy a nyilvános ülés követően zárt ülést kezdeményez, személyi kérdésben, természetesen részleteket nem árult el - hogy ezt mennyire szabályosan teszi az más kérdés - de tudjuk itt ez a helyben szokásos módi. A testületi ülés jegyzőkönyvének hitelesítésére Csonka Ferencnét kérték fel.

A témák elfogadását követően a napirendi pont előterjesztőjeként ismét a polgármester vitte a szót. Úgy tűnik mind a polgármestert mind az alpolgármestert zavarta a jelenlétem, mert mindketten többször is hozzám intézték szavaikat, vagy számonkérésként, vagy megjegyzéseket téve. („Lehet mosolyogni”) Sajnálom, hogy még egyiküknek sem sikerült az európai viselkedés alapjait elsajátítani, de ez nem témája a jelenlegi összefoglalónak.
A konyha vonatkozásban elhangzott, hogy a polgármester egyeztetett az önkormányzat jogi képviselőjével, aki azzal a hasznos tanáccsal látta el polgármesterünket, hogy ne kezdjenek újabb vizsgálatba, mert nem az önkormányzat kötelessége bizonyítani, hogy a szakértői jelentés megalapozott.
A képviselők, azonban úgy tűnt, hogy másképp gondolják, és többen szembe is mentek a polgármester igen határozottnak tűnő akaratával, mármint, hogy ezt a jelentést elfogadtatja a testülettel.

Wildmann Erika és Monori Szilárd is jelezték, hogy ők bizony utána néztek a témának és egyáltalán nem tartják jó megoldásnak a konyha kiszervezését. Ezek szerint mégis csak a kiszervezés volt a ki nem mondott cél?
 Úgy tűnik honlapunk is hasznos információkat közölhetett, mert az előterjesztő polgármester az ülés során mást sem tett csak az általunk közölt TÉNYEKET próbálta cáfolni, véleményünk szerint ezt igen szánalmasan tette, de a minősítést Önökre bízzuk, nézzék meg a videót. A kiszervezés előkészítése egyébként igen komolyan folyhatott idáig is, hiszen a polgármester több ízben is véres kardként lengette a Sodexo, a Junior, és az Everfood nevű cégek már meglévő (!) ajánlatait, akik szívesen átvennék ezt az ellátást.
Elhangzott, hogy a korábbi vizsgálat, melyet Csonka Ferencné állítása szerint a testület megrendelt, (érdeklődve várjuk az erről szóló határozatot!) 100.000 Ft + ÁFA-ba került az önkormányzatnak.

A határozathozatal előtt az előterjesztő közölte, hogy ő nemmel fog szavazni, mert nem ért egyet az újabb vizsgálattal. Majd amikor látta, hogy szinte mindenki szembe fordult vele, mégis megváltoztatta a véleményét. Megpróbálta a határozatba becsempészni, hogy a testület a jegyzőt bízza meg az új szakértő kiválasztásával, ezt azonban Horváth Mátyás javaslatára a testület úgy módosította, nagyon helyesen, hogy saját hatáskörbe vonta a döntést.
Hosszú polémia zajlott Juhász József honlapunk tett felajánlásáról is, mely szerint ő szakmai felkészültsége alapján jogosult egy ilyen vizsgálat elvégzésére. Ezt a felajánlást Papp István támogatta, Csonka Ferencné azonban jelezte, hogy nem érzi jónak, hogy bizalmas információk kerülnek avatatlan kezekbe. Ezzel vitatkozva Horváth Mátyás és a jelenlévők közül többen is jelezték, hogy már feltalálták a titoktartási nyilatkozatot, mely garantálhatja, hogy bizalmas információ ne kerüljön nyilvánosságra.
Végül a testület egyhangú szavazással (még a polgármester és Csonka Ferencné is támogatta) újabb vizsgálatot rendelt el, azzal a kitétellel, hogy a vizsgálatot végző személyt a testület választja ki. A testületi ülésnek több olyan momentuma volt még, mely még említést érdemelne, ezeket az eseményeket és az elhangzottakhoz kapcsolódó véleményünket külön cikkben fogjuk Önöknek összefoglalni.

A témával kapcsolatban ajánljuk figyelmükbe korábbi cikkünket, melyben érdekes számokat olvashatnak a szomszéd 1600 fős település (Vácduka) költségvetéséből.
Addig is kérjük, tekintsék meg a videó felvételt, mely az ülésről készült.

Az összefoglalót készítette: Kalotay Balázs

 

 

A teljes képviselő testületi ülés 2012. 04.05

Hozzászólások 

 
#1 Anyuka 2012-04-28 20:21
Bezzeg,ha rólunk van szó,civil emberekről,akik nem tagok.Szarnak(elnézés t)a fejünkre,ha pletykálkodnak rólunk....
A kajával,meg 3 éve mindig probléma van....Volt hogy duplán fizettem,volt hogy hiányzott a gyermekem,és még is be volt írva a "nagy könyvbe".Én meg a fizetéskor csak néztem,de ha mertem szólni,még én voltam a "hülye"...Ez hogy működik kérem?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére