Ma 2020. szeptember 19., szombat, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Meghátrált a képviselő testület és a polgármester a nyilvánosság nyomása alatt

PDFNyomtatásE-mail

Komoly érdeklődés mellett került sor tegnap este a szociális és pénzügyi bizottságok együttes ülésére. Az önkormányzat tanácsterme megtelt érdeklődőkkel, természetesen az érintett konyhai dolgozók is jelen voltak. Még a pár percet késő polgármestert is meglepte a jelentős számú vendég.

Az ülés megnyitását követően a polgármester ragadta magához a szót, s hosszan ecsetelte a nehéz gazdasági helyzetet valamint elmondta, hogy az önkormányzatnak komoly terhet jelent a konyha működtetése, ezért változtatniuk kell a jelenlegi konstrukción. Elmondása szerint a kiadások közelítik a 20 millió forintot, míg a bevétel közelítőleg 11 millió forint. A komoly veszteség miatt (amit többen tévesen hiányként említettek) a testület/bizottság február 27.-i ülésén felvetődött, hogy világítsák át a konyhát.
(szerző megjegyzése: Az önkormányzat honlapján nem található 02.27-re vonatkozó meghívó sem testületi sem bizottsági ülésre. Mivel a testületi ülések jegyzőkönyvei sem érhetőek el az önkormányzat honlapján, így csak szerkesztőségünk által készített video felvételekre alapozhatunk, hogy akkor és ott miről is döntött a testület. Erről a napról azonban nem tudtunk, így felvétel sem készülhetett. A kör bezárult. Azaz, a testület/bizottság titokban tárgyal, hogy miről nem tudja senki sem, megjegyezzük a jegyző a törvényesség őre, bizonyára ő sem tudott róla, mert ha igen, akkor szóvá kellett volna tennie, hogy ez így nem szabályos.)
De térjünk vissza a tegnap esti eseményekhez.

Ezen a bizonyos nem létező ülésen a kialakult helyzet miatt a polgármester külső szakértőt kért fel a konyha átvilágítására.
Sajnos a jelentést a nyilvánosság nem ismerhette meg, mert nem került fel a honlapra, ami azért is érdekes, mert ezt az anyagot közpénzből készíttette a tisztelt megrendelő.
A polgármesteri bevezetőt követően, mivel a szakértő csak 7 óra után érkezett meg, a bizottsági tagok csak kerülgették a forró kását. A szakértő érkezésekor Varga Andreaként mutatkozott be, s elmondta, hogy milyen adatokból dolgozva készítette a felmérést. Az általa vázolt kép erősen azt sugallta a bizottsági tagoknak, hogy nincs más út csak a konyha kiszervezése. Mint elhangzott 1 heti étlapot vett alapul és erre alapozva készítette el a jelentést. Monori Szilárd képviselő azon kérdésére, hogy mivel foglalkozik a szakértő cége (Zóna kft.) rövid tömör és sokat eláruló válasz érkezett: közétkeztetéssel.
(A szerző megjegyzése: A szemtanúk szerint a jelentéshez szükséges anyag összegyűjtésekor a „szakértő” mintegy 10 percig tartózkodott a konyhán majd kb. ugyanennyi ideig tartó látogatást tett az iskolai menzán is.)

A jelentés ismertetését követően kapott szót a konyhavezető és az ő jogi képviselője, az ügyvéd úr első kérdése arra vonatkozott, hogy vajon volt-e testületi felhatalmazása a polgármesternek, ennek a „szakértői” vizsgálatnak a megrendelésére. A polgármester válaszában elmondta, hogy a természetesen igen, erre a válaszra szerkesztőségünk tagjai felkapták a fejüket, mert mi nem emlékszünk ilyen döntésre, de a video felvételek bizonyára eldöntik majd ezt a kérdést is.
Később a konyhavezető is szót kapott, bár Wildmann Erika görcsösen ragaszkodva a „hagyományokhoz” (itt talán az SZMSZ-re gondolt?) kicsit nehézkesen engedte szóhoz jutni, minden áron szavaztatni akarta a bizottságot, arról, hogy a meghívott vendég szóhoz juthat-e (?), de az ügyvéd ezt a problémát rövid úton helyre tette.
A konyha vezetője Nábelekné Dobrovócki Adrienn igen részletesen elmesélte, hogy hogyan működik a konyha. Beszámolt arról is, hogy korábban soha senki nem kifogásolta a munkáját, s azokat a dokumentumokat, melyeket a hivataltól megkapott mindig kitöltötte és határidőre visszajuttatta a hivatalnak. A hallgatóságban ekkor kezdett igazából megfogalmazódni, hogy egy ügyetlenül összerakott koncepciózus eljárásnak vagyunk tanúi, és ekkor vált érthetővé, hogy a konyha vezetője miért is jogi képviselővel segítve jelent meg a bizottság előtt.

Ezt követően több kérdésben is megpróbálták a konyhavezetőt sarokba szorítani, majd amikor látták, hogy ez nem sikerült a polgármester úr kedvenc fegyverét húzta elő, és személyeskedő hangnemre váltva kezdett össze-vissza vagdalkozni.
Wildmann Erika valószínűleg ezt igen hamar megunhatta, mert néhány szóváltást követően lezárta a bizottsági ülését, előtte azonban még megszavaztatta a bizottsági tagokat, hogy készüljön egy új „független” szakértői jelentés. Ezt követően az ülés lezárták, azzal hogy az új jelentés elkészültét követően folytatják az egyeztetést. Tehát a csütörtökre tervezett testületi ülés is elmarad.

Az ügy fejleményeit természetesen továbbra is követjük és beszámolunk róla.
A szerző kiegészítése: Jó volt látni, hogy végre ki mernek állni az emberek, az úgynevezett hatalommal szemben a saját érdekeikért, s, hogy rájöttek a nyilvánosság egy olyan fegyver mely alkalmazásával a túlkapások visszaszoríthatóak.
 
Az összefoglalót készítette: Kalotay Balázs

Hozzászólások 

 
#2 Kalotay Balázs 2012-04-04 19:25
Tisztelt Juhász József Úr!

Köszönöm nagyvonalú felajánlását. Sajnos nem én döntök a kérdésben. Én mindenképpen elkértem volna a "szakértő" papírjait, hiszen e nélkül hiteltelen a szakvélemény. Én most élelmezési szakértőt hívnék, hogy valóban szakmai anyag készüljön. Bízom benne, hogy polgármesterünk is olvassa az Ön hozzászólását, és megkeresik Önt, hogy minősítse szakmai szempontból a működést, s tegyen megoldási javaslatot is.

Üdvözlettel: Kalotay Balázs
Idézet
 
 
#1 Juhász József 2012-04-03 22:00
Tisztelt Kalotay Balázs! Vendéglátásban dolgozom immár több mint 30 éve, vezetőként, tanárként! Ha valaki 10 percet tölt az adott konyhán, megállapítandó miként működik, még nem lehet elítélni, nem tud megfelelő véleményt mondani! Kérdéseim a következők: Hol dolgozik hivatalosan? Teljesen mindegy! Van közétkeztetési végzettsége? Bármilyen???!!! A "szakértő" nem attől szakértő, hogy megbízzák! Milyen tudást tud felmutatni ahhoz, hogy véleményt mondjon!? Van-e szakács szakmunkás oklevele? Van-e bármilyen, ehhez kapcsolatos munkaviszonya? Tud-e csak egy szimpla kalkulációt készíteni, csak elábé szinten? Ismerettségi szinten tudja-e, mi az EU-normás terméklap? Szakértőként milyen tevékenységet folytatott eleddig? Attól, hogy egy hozzá nem értő, felkér egy másik hozzá nem értőt, csak azért, hogy igazolja az "elvártakat", az még hazugság! Tisztelettel jelzem Önnek, ingyen, bérmentve, szívesen nyújtok segítséget mind Önnek, mind polgármester úrnak, amennyiben valós a szándék, a teljes és tisztességes átvilágításra!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére