Ma 2020. szeptember 19., szombat, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Mit hoz a nyuszi a konyhára?

PDFNyomtatásE-mail

Korábbi cikkünkben már említettük, hogy a képviselő testület a nyilvánosság kizárásával ülésezik. A legutoljára lezajlott testületi ülést követően a polgármester bezárta az ülést, majd a képviselők a helyükön maradtak és várták, hogy a vendégek távozzanak. Tudósítóink is távoztak, hiszen az ülésnek vége volt. Feltűnt azonban, hogy az egyik képviselőre még rá is szóltak a társai, hogy maradjon még. Munkatársaink mintegy 30 percet vártak még a Petőfi téren, ám a képviselők nem akartak távozni.  Azóta sem derült ki, hogy miről folyt a szó a nyilvánosság kizárásával.

Csütörtökön ismét rendkívüli ülésről szóló meghívó (mind bizottsági, mind testületi ülés) került fel a vacratot.hu-ra. A téma a konyha lesz. A napirend szerint a konyháról szóló jelentést fogja a testület illetve a bizottságok megtárgyalni. Szokott módon, mondhatnánk, hogy a helyben szokásos módon a jelentés nem került fel az előterjesztés előkészítéseként.

Vajon a képviselők megkapták, ha igen akkor az anyag miért nem nyilvános? Ha nem kapták meg az anyagot, akkor hogyan fognak felkészülni a megbeszélésre?

Azt gondoljuk, hogy a konyha ügye van olyan súlyos kérdés, mely ennél jóval gondosabb előkészítést igényelne.
Mivel nem tudunk semmit a napirendről, ezért sajnos csak találgatásokra tudunk alapozni. A faluban terjedő hírek szerint az önkormányzat privatizálni akarja a konyhát. Az ok egyértelműen a pénz. Már a költségvetés tárgyalásakor terítékre került, hogy a konyha komoly veszteséget termel a falunak ezért működtetése nem gazdaságos. A pénzügyi bizottság elnöke már akkor lépéseket sürgetett a veszteségek csökkentése miatt. Most ezeket a lépéseket kívánják megtenni?

Mi lehet a megoldás? – Ha valóban igaz, hogy kiszervezés lesz, azaz külső cég kapja meg a konyhát, az rövidtávon megoldhatja a gazdasági problémákat, na de milyen áron? Végig gondolta az előterjesztő az esetleges következményeket?

Ma, ha egy nehezebb helyzetű gyerek, aki csak az iskolában vagy az óvodában jut meleg ételhez, repetázni akar, megteheti. Egy külső szolgáltatót a szociális szempontok nem fognak érdekelni, neki ez „csak” üzlet. A szolgáltató piacot vásárol.

A külső szolgáltató sem gazdálkodhat több befolyó pénzből, mint a jelenlegi konyha, azaz az állami támogatásból és a szülői befizetésekből.

Mi következhet ebből?

A jövendőbeli szolgáltatónak fizetnie kell a melegítő konyhát, a szállítási költségeket, azaz akkor a jelenleginél kevesebb fog jutni magára az ételre, ebből pedig a jelenlegi minőség romlása következik?
A hétfői bizottsági ülést követően többet fogunk tudni. Mivel a kérdés igen sokakat érint és mind a testületi mind a bizottsági ülés nyilvános, kérjük Önöket minél többen jöjjenek el az ülésekre, hogy személyesen lehessenek szem és fültanúi, hogyan vélekednek erről választott képviselőink. A bizottsági ülés eseményeiről beszámolunk és tájékoztatjuk Önöket.

Előkészítésképpen nézzék meg erről a témáról készült felvételünket, melyet 2011.12.08-án készítettünk a testületi ülésen.

Hozzászólások 

 
#2 Kalotayb 2012-04-03 10:15
Egyelőre biztosan nem, a tegnapi bizottsági ülés eredménye (hála a nyilvánosságnak és a jelenlévő hallgatóságnak) a képviselők kérnek egy új szakvéleményt. A csütörtökre tervezett testületi ülést tegnap hivatalosan is elhalasztották. Ha elkészült az új jelentés, azt követően fognak dönteni arról, hogy mi legyen. A megszűnés csak az egyik lehetőség. Reméljük a nyilvánosság megakadályozza az esetleges mutyizást.
Idézet
 
 
#1 Kendővarro 2012-04-03 09:51
Most akkor tényleg megszűnik a konyha? Ha igen akkor mikortól?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére