Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Megjelent a Helyi Ügyek első száma

PDFNyomtatásE-mail

Örömmel jelentjük, hogy elindult a Vacratot.info nyomtatott változata. Az első számot megtalálja a postaládájában vagy innen letöltheti. Várjuk véleményüket, hozzáoszlásaikat és javaslataikat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.
Így köszöntöttük olvasóinkat:


Tisztelt Olvasó!

Ön a Helyi Ügyek első számát tartja a kezében. Hogy miért jelentetünk meg új sajtófelületet? A válasz egyszerű: szeretnénk alternatívát felmutatni az önkormányzat hivatalos lapjával szemben. Egyszerűen javítani akarjuk Vácrátóton az információáramlást. Ebbe beletartozik az is, hogy a polgármester úr által nem szeretett pletykáknak is utánajárunk, és helyre tesszük a dolgokat. A nyilvánosság nagyon sok problémát megoldhat.
Tudjuk, hogy az internetes megjelenést követően ismét nagy fába vágtuk a fejszénket. Bízunk benne, hogy a nyomtatott megjelenésnek van értelme, és lesz a jövőben is. Szeretnénk az általunk összegyűjtött információkat azokhoz is eljuttatni, akiknek nincs lehetőségük elektronikusan olvasni.

Történetünk


Szerkesztőségünk, a vacratot.info a választásokat követően alakult meg, s ma már összeszokott csapatként dolgozik. Kezdetben a jegyző asszony szerkesztőségünk egyik tagjától még azt is számon kérte, hogy miért jegyzetel a számítógépébe a testületi ülésen. Mára elértük, hogy minden testületi ülésen video- és hangfelvételt készíthetünk (már amelyikről tudunk, mert bizony olyan ülés is volt, amiről utólag értesültünk). Ehhez csak az adatvédelmi biztos állásfoglalására volt szükség.
Célunk, hogy megmutassuk, lehet tenni ezért a kis közösségért, jóval többet, mint a falu jelenlegi vezetése. S ezekhez a tettekhez nem kell sok, csak egy kis gondolkodás, utánajárás, gondosság és önzetlenség. Reméljük, hogy az általunk feldobott labda nem marad a levegőben, s az önkormányzati tájékoztatás is javul. Mi addig is tesszük a dolgunkat, s reméljük mások is csatlakoznak hozzánk. Amit tenni tudunk:  felhívjuk a figyelmet a rendetlenségre, az elmaradásokra, a rossz tájékoztatásra. Ha valamit sikerül megjavíttatnunk, akkor természetesen ezt is közöljük. Ebben az esetben, higgyék el, mi leszünk a legboldogabbak, mert elértünk valamit.

Ebben a számban az internetes oldal legolvasottabb hírein túl olyan cikket is közlünk, mely nyomtatásban előbb jelenik meg mint elektronikusan.
Természetesen mindez pénzbe kerül, ezért ezúton is köszönetet mondunk azoknak a vállalkozóknak és természetes személyeknek, akik akár pénzzel, akár a munkájukkal támogatták az újság elkészítését.
Önt pedig, kedves olvasó, arra kérjük, látogasson el a honlapunkra, s ott is kövesse figyelemmel a beszámolóinkat. Kérjük, mondja el véleményét, mi abból is tanulunk. Addig is jó olvasását kíván Önnek:
 
A vácrátót.info
szerkesztősége

Hozzászólások 

 
#4 atalja 2011-11-14 11:47
Sok sikert az újsághoz,nagyon ötletesnek tartom, hogy videót is csináltok,így messziről figyelemmel kisérhetem a falu gondját , baját!Van miről beszélni, és nem csak susmutólni, mint álltalában!Még egyszer sok sikert a szerkesztőségne k!
Idézet
 
 
#3 atalja 2011-11-14 11:30
Sok sikert kívánok az újsághoz!Nagyon jó ,hogy figyelemmel kisérhetjük a lakosság problémáját a Polgármester, és a testület hozzáállását!Na gyon jó, hogy egyes emberek kiállnak a faluért, az öregekért!Köszö nöm Kürti Zsigának,hogy fel hívta figyelmem a helyi lapra, így bárhonnan megnézhetem, még külföldről is!Még 1x sok sikert az újsághoz!
Idézet
 
 
#2 Marinka Boglárka 2011-11-13 19:08
Abból a szempontból szerencse ez a cikk, hogy megismerni belőle néhány ember hozzáállását! De sok mindenre nem jó, csak a hangulatkeltésr e!
Idézet
 
 
#1 Kovi 2011-11-12 13:19
Végre nyiltan beszéltek azokról a dolgokról amik eddig is léteztek csak senki nem irt róluk. Sok sikert az újsághoz!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére