Ma 2019. június 27., csütörtök, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Maratoni közmeghallgatás csekély érdeklődés mellett. – Összefoglaló – I. rész

PDFNyomtatásE-mail

Péntek este 18 órakor kezdődött a Művelődési Házban a közmeghallgatás. Az érdeklődés igen csekély volt (mintegy 25-30 fő), a megjelentek azonban aktívan reagáltak a megadott napirendi pontokra. A maratoni ülés lehetett volna sokkal rövidebb is, ha a levezető elnök - a polgármester - összefogja az ülést, s kordában tartja a hozzászólások hosszát, különös tekintettel a saját felszólalásaira, melyek igen terjengősek voltak.

Sajnos ez a fajta irányítása a beszélgetésnek oda vezetett, hogy a közmeghallgatás végére mintegy 15 vendég maradt, aki kitartott, és végig ülte a 22:15 után végződött meghallgatást.
Szerkesztőségünk dolgozik az elhangzottak feldolgozásán, cikksorozatban számolunk be a részletekről. Addig is közzéteszünk a legfontosabb mozzanatokról egy rövid (mintegy 40 perces!) összefoglalót. 

A közmeghallgatás egész videó anyaga itt érhető el (több mint 4 óra!).

Sajnos az ülés elhúzódása miatt már nem volt lehetőségünk a szerkesztőségünk által összegyűjtött összes kérdés felvetésére. A fel nem tett kérdéseket megküldjük az önkormányzatnak, s írásban fogjuk rá kérni a választ, melyet honlapunkon közzéteszünk.


A legfontosabbak témák és információk címszavakban:

- A polgármester beszámolt a tavalyi költségvetés zárszámadásáról és az idei költségvetésről. Tavaly az önkormányzat mintegy 9 millió forintnyi pozitív egyenleggel zárt, szemben az idei évvel ahol jelenleg 29 millió forintos hiányt terveznek, melynek jelentős részét állami segítségből (ÖNHIKI) akarják fedezni.

- Az önkormányzat korábbi bejelentésével ellentétben az idén bizonyosan nem kerül felújításra a főút.

- A csatorna problémáknak (büdös van, és sokan illegálisan használják) egyelőre nincsen gazdája – egymásra mutogatás folyik, az önkormányzat pereskedni akar a gesztorral (Őrbottyán). A kivitelező garanciális kötelezettsége mindössze 2 év, amiből egy már le is telt.

- A DMRV már átvette üzemeltetésre a rendszert. A bekötések ellenőrzése hamarosan megkezdődik.

- A vízórákat évente kétszer fogják leolvasni, a lakosság a saját maga által végzett leolvasás és bediktálás, vagy az éves átalány díj közül választhat.

- Szemétszállítás - ismét várható díjemelés, a drasztikus ez évi drágulás annak köszönhető, hogy elsők között csatlakoztunk a legmodernebb technológiával bíró új lerakó rendszerhez. A jövő évben sok minden változhat, mert a hulladékgazdálkodási törvény jelenleg átdolgozás alatt van.


- Az őrbottyáni őrs parancsnoka elmondta, hogy folyik a körzeti megbízotti rendszer kialakítása.

- A polgárőrségről megtudhattuk, hogy Dr. Nagy Ferenc lemondott, az új vezető bejegyzésével kapcsolatos cégbírósági folyamatról pedig jelenleg senki nem tudja, hogy hol tart. Ezért a polgárőrök jelenleg támogatást sem kaphatnak. Volt olyan képviselő (Horváth Mátyás) aki a polgárőrség kérdésének megtárgyalását nem érezte közmeghallgatáshoz tartozó témának!

- A pék ellehetetlenítése ellen összegyűjtött lakossági aláírásokat Kalotay Balázs átadta a polgármesternek. A polgármester ígéretet tett, hogy megvizsgálják a kialakult helyzetet, s keresik a megoldást.

Szó esett még ezen túlmenően a lakossági panaszok kezeléséről, a patikáról és a postáról és a helyi boltokról, a főút forgalom által okozott károkról, valamint a közkutakról, a szelektív hulladékgyűjtésről, az iskola sorsáról, a csapadékvíz elvezetéséről, bölcsődei csoportról, házalókról, térfigyelő kamerarendszerről.

A polgármester zárszavában hasznos és előremutatónak nevezte a közmeghallgatást. Reméljük ez az Önkormányzat további munkáján is látszani fog, s valóban érdemi intézkedések történnek a lakossági panaszok, problémák orvoslására


Az összefoglalót készítette:
Kalotay Balázs

Hozzászólások 

 
#11 Marinka Boglárka 2011-11-29 21:03
Kedves másik Lakos!

Én legalább vállalom a véleményem és név szerint! A jóteljesítési garancia fogalmával tisztában vagyok, de ön nincs azzal tisztában, hogy annak a visszatartása vagy lehívása meg is támadható bíróságilag (ami mint tudjuk elég hosszadalmas). A másik az, hogy a gesztora az egész beruházásnak az Őrbottyáni polgármester volt.
Igen két szék között a pad alá esett, ami pénz meg volt a félpályás felújításra, azt a többi polgármesterrel a - csatornázási projektben résztvevőkkel - (kivéve a vácrátótit) aláírtak egy szerződés módosítást, hogy a vácdukai útfelújításra átcsoportosítjá k. (Az a szerződés jogilag nem is állja meg szerintem a helyét, mivel nem volt rajta a vácrátóti polgármester aláírása, de ez egy másik kérdés.)
Mivel úgy volt, hogy a vácrátóti út amúgy is fel lesz újítva. Csak az államnak sem volt mindegy, hogy az út teljes felújítását kell finanszírozni, vagy az úniós támogatás részeként csak a felét.
Idézet
 
 
#10 Másik lakos 2011-11-20 22:02
Vagy polgármester urunk, aki csütörtökön közölte, hogyn9 mit lázadoznak a nyugdíjasok, hiszen ilyen házhozszállítás i szolgáltatás korábban sem volt. Én azt gondolom van ezen még mit javítani. Az minden esetre pozitív, hogy végre olyan döntést hoztak, mely a lakosság érdekeit szolgálja. Csak így tovább!
Idézet
 
 
#9 Másik lakos 2011-11-20 22:01
Tisztelt Boglárka!

Én bizony meghallgatnám a másik oldalt is. (Őrbottyán) Nem vagyok róla meggyőződve, hogy Őrbottyán és az ottani polgármester valóban ellopta a pénzt. A vácrátóti polgármester Garamszegi úr saját maga mondta, hogy a falu két szék között a pad alá esett. A hibajavítás kikényszerítése pedig nem olyan bonyolult, ezt azért Önnek is, ha jól láttam a facebook-on mint közgaszdásznak illene tudnia. Bizonyára ismert Ön előtt a jóteljesítési garancia. Ez ugye arról szól, hogy amennyiben a teljesítés nem felel meg a szerződésnek, akkor a Megrendelő minden további nélkül ezt az összeget (5-10%) lehívhatja a vállalkozó számlájáról. Ja, hogy ilyen nem került bele a szerződésbe? Hát ez bizony szomorú! Ugye erről nem az ellenzék tehet. Tessék mondani, mi az a minden, amit a képviselők megtesznek a falu érdekében? Például az, hogy 3.000 Ft-os terület használati díjat szabtak ki a pékre. És ezt csak a lakossági nyomásra voltak hajlandóak megváltoztatni.
Idézet
 
 
#8 Marinka Boglárka 2011-11-14 12:00
Kedves Őrbottyáni lakosnak üzenem, hogy amit a mi falunktól ellopott az ő polgármesterük amiatt nincs most normális közlekedés a főúton. Bírni kell a kritikát igen, de ennyi hülye embert mint Vácrátóton régen láttam! Nem örülnek semminek csak azt nézik, hogy az nem teljesül amit kitaláltak. Visszatérve a csatornával kapcsolatos dolgokra. Ahogy a kedves emberek elképzelik nem megy olyan egyszerűen az egyes beruházásoknál a hibák kijavításának kikényszerítése . Aki nem ismeri a körülményeket nem kellene újjal mutogatnia. Én úgy gondolom, hogy a képviselők mindent megtesznek azért, hogy élhetőbb legyen a falu, csak a probléma ott van, hogy ezt nem sokan hagyják!
Idézet
 
 
#7 tatus 2011-10-25 13:44
Idézet - kémika:
Idézet - Kiscsiga:
Visszataszít ahogy a polgármester fényezi magát. Matyikának pedig csak annyit, hogy ha Ő is itt lakna akkor fontosnak tartaná a közbiztonságot és polgárőrséget.


Ha nem itt lakik akkor lehet önkormányzati képviselő??


Lehet. A törvény nem zárja ki, hogy ne lehessen.
Idézet
 
 
#6 Galné Éva 2011-10-19 18:19
Lehet, hogy van új főtér, templomtorony meg művház de a gyerekeknek tornaórán a tornateremben fűtés nincs! Az iskolában is csak az emeleten. Akkor hogy van ez? Ezt is szó nélkül kellene tűrni?
Idézet
 
 
#5 ödönke 2011-10-17 11:30
Nem értem, akkor az az igazi Vácrátóti, aki ide járt iskolába, de nem itt lakik? .........
Idézet
 
 
#4 belafi86 2011-10-17 07:21
Tisztelt Mindenki!
Jómagam őrbottyáni lakos vagyok,de nálunk ha bármelyik településvezető ilyen arrogáns,lekeze lő stílust engedne meg magának egy lakossal szemben (akinek a pozícióját köszönheti),az többet nem lenne polgármester!
Ez rólatok is egy szegénységi bizonyítvány,ho gy 3. alkalommal kerül megválasztásra ez az ember.
Egy településvezető nek(polgármeste r,képviselő) akit a lakosság hatalmaz fel,igenis el kell fogadni a kritikát és tudni kell értelmesen,megf elelő higgadtsággal és alázattal kezelni!!!!!! Aki ilyen pozíciót vállal az ne lepődjön meg ha nem csak dicsérő szavakat kap! Ezt egy kultúrált polgárm esternek mondani se kéne!!!!
Idézet
 
 
#3 ERA 2011-10-16 16:50
Úgy tudom, hogy csak hétvégente jár haza. Én sem engedném a képviselőséget, igen is lakjon mindenki a településén és ne pöffeszkedjen úgy képviselőként aki nem itt él és nem ismeri a falu problémáit. A csatornaügyből kíváncsi vagyok mi sül ki. Tényleg a lakosságnak kell lázadni, hogy történjen valami? Ha ennyi idő alatt nem sikerült megoldani a bűzt akkor ez már nem is fog megoldódni.
Idézet
 
 
#2 kémika 2011-10-16 16:34
Idézet - Kiscsiga:
Visszataszít ahogy a polgármester fényezi magát. Matyikának pedig csak annyit, hogy ha Ő is itt lakna akkor fontosnak tartaná a közbiztonságot és polgárőrséget.


Ha nem itt lakik akkor lehet önkormányzati képviselő??
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére