Ma 2019. február 22., péntek, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Utánajártunk és Tájékoztatunk a csatornabekötésről

PDFNyomtatásE-mail

Tisztelt Olvasóink!

Elektronikus levélben írt megkeresésünkre példás gyorsasággal kaptunk választ a DMRV-től.
Ezúton is köszönjük a szolgáltatói választ.
Alább olvashatják az Önöket érintő információkat.

A szerkesztőség

Az alábbi kérdésekre kerestünk válaszokat:

- Mi a teendője a tulajdonosnak ha már az ingatlanon belül elvégezte a hálózatra történő rákötést és igénybe kívánja venni a szolgáltatást?


- Van-e a csatorna bekötés engedélyeztetésnek külön díja? Ha igen az mit tartalmaz és mekkora összegű?


- Azok akik már befizették a csatorna hozzájárulás díját (150 ezer forint) de még nem kötöttek rá a hálózatra mostanáig (2011.08.01-ig) milyen költségekre számítsanak, és ezeknek mekkora az összege?


- Meddig érvényesek a korábban kézhez kapott tervek? Ha esetleg már lejárt a terv érvényessége, kihez kell fordulni a tervezés miatt?


- A 15 Ft/m3 környezetterhelési díj egész pontosan mit jelent? Kinek kell fizetnie és milyen formában? Külön számla jön róla, esetleg az önkormányzat szedi be?

Tisztelt Szerkesztőség!

Hivatkozva elektronikus formában megküldött kérdéseikre, Társaságunk, mint az Őrbottyán és térsége csatornahálózat üzemeltetője a csatornabekötésekkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.
Az ingatlantulajdonos első és legfontosabb teendője a csatornahálózatra csatlakozás után, hogy csatornabekötési szemlét kérjen. Ezt munkaidőben kérheti Parádi Ármin hálózat ellenőrnél közvetlenül (20/474-0311), vagy az ügyfélszolgálati irodán keresztül.

A hálózat ellenőr helyszíni ellenőrzés során helyezi üzembe a szennyvízelvezető csatornát. Itt vizsgálja az elkészült csatorna műszaki megfelelőségét és az esetleges szabálytalanságokat (például csapadékvíz rákötést). Ekkor kerül leolvasásra a vízóra, és ettől az óraállástól számláz a DMRV ZRT. csatornadíjat.

A helyszíni szemlekor szemledíjat kell fizetni melynek összege Vácrátóton 6.500 Ft. (A próbaüzem megfizetésétöl a rákötések ösztönzése érdekében a próbaüzem alatt, illetve további 5 hónapig a DMRV ZRt eltekintett. A szemledíj 2011. március 1.-től fizetendö.)

A csatornabekötés engedélyezésének nincs költsége és a tervek elkészítését is a polgármesteri hivatalok vállalták. Azok a fogyasztók akik ugyan fizették a csatorna hozzájárulást, de nem kötnek rá csatornára a DMRV ZRT. felé nem fizetnek, mivel az nem számláz csatornadíjat. Az elfogyasztott évi vízmennyiséggel arányosan a helyi önkormányzat viszont talajterhelési díjat vet ki. Ennek összege önkormányzatonként más és más. Tudomásunk szerint Vácrátót esetében ez magasabb, mint a bekötés esetén fizetendő csatornadíj. Pontos számadatokat nem ismerünk.

Az Ü72023 sz."Szennyvízcsatorna bekötés megrendelése" című nyomtatvány első oldalán fel van tüntetve, hogy "Érvényes a hozzájárulás megadásától
számított 1 évig". Ezt jogosultsággal rendelkező tervező végezheti el, ebben az esetben általában tervkorszerűségi felülvizsgálatot végeznek. Ez azt jelenti, hogy a tervező az eredeti terv megfelelőségét, nyomvonalának helyességét ellenőrzi és esetleg átrajzolja. A módosított vagy az eredetivel megegyező tervet a tervező aláírásával új borítóval be kell nyújtani engedélyezésre DMRV ZRT. Balparti Üzemigazgatós ágához.

A DMRV Zrt. víz-csatornadíj számláján szereplő környezetterhelési díj tulajdonképpen annak vízterhelési díj eleme. Ezt az élővizi szennyvízbefogadó vezetett tisztított szennyvíz után kell fizetnie a
Szolgáltatónak (DMRV Zrt.), és az a Fogyasztókra a törvény előírása szerint áthárítható. Tehát ezt a szennyvízcsatornára rákötött ingatlanoknál kell fizetni a számlázott csatornadíj m3 mennyisége után (egységár: 15,- Ft/m3 + ÁFA). A Szolgáltató (DMRV Zrt.) által beszedett környezetterhelési díj negyedévente tovább utalásra kerül az állami adóhatósághoz (NAV).  A beszedés nem külön számla alapján, hanem a rendes vízdíjszámlán kerül feltüntetésre és előírva.

Tisztelettel:

Pálmai Gábor

szolgáltatási osztályvezető

Hozzászólások 

 
#2 Dzsoki 2011-09-02 15:03
Nekünk ma kötötték be és 6500 volt.
Idézet
 
 
#1 Vazicsekné 2011-08-04 14:38
A bekötési díj hétfötől 11. 000.-Ft -ra változott.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére