Ma 2019. június 27., csütörtök, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

Mérhető-e forintokban a vácrátóti önkormányzat szociális érzékenysége?

PDFNyomtatásE-mail

Úgy tűnik, igen. Körülbelül 55 millió forint, ez az a küszöb, amiért képviselő-testület feladja a szociális célú önkormányzati lakásokat. Miután a kilakoltatások megtörténtek, felvetődik a kérdés, jogszerűen járt el az önkormányzat? Jogilag igen, de morálisan helyesen cselekedett-e? Véleményünk szerint nem.

Amint azt korábban honlapunkon olvashatták, a polgármester, a képviselő-testület és a jegyző – azaz falu „politikai elitje˝ – eldöntötte, hogy vége van a szegények felkarolásának, ki kell rakni őket az utcára, majd megoldják maguk a helyzetüket. Vajon azok a családok, akik a havi háromezer forintos lakbért is nehezen tudták kifizetni, de amíg volt szerződésük fizették, tudnak majd találni maguknak lakóhelyet? A választ Önökre bízzuk. De nézzük, miért is van erre szükség, miért kell a szociális hálón újabb lyukat ütni?

Van ugye a szép főtér, tornacsarnok, kultúrház, óvoda, iskola, melyek mind pályázati pénzekből épültek. Ezen beruházásoknak igen nagy szerepe volt a polgármester újraválasztásában. E pályázatoknak azonban van/volt önrésze is, melyet elő kell teremteni, ennek érdekében pedig fel tudunk áldozni egy-két családot, hiszen nem rokonok, különben is, hulljon a férgese, kevesebb elégedetlenkedő lesz! Szerkesztőségünk elment és megkérdezte az ott lakó embereket, milyen alternatíváik vannak, hova tudnak menni. Íme a riport:

Megnéztük a körülményeket, ahol laknak. Borzasztó és kilátástalan, ez tény, de idáig mégis több volt mint a semmi, tető volt a fejük felett és nem fagytak meg télen a gyerekek (bár mint tudjuk az önkormányzat április 16-ig akarta eredetileg kilakoltatni az ott lakókat.) Most már nincs moratórium, el kell menni, jön a végrehajtó – mondják mind a videóban, és látjuk a papírokon amit mutatnak. Az ott lakók arról, hogy ennek az ügynek a faluban milyenek a visszhangjai és mik az önkormányzat közleményei, nem sokat tudnak. Náluk véletlenül éppen nincs hirdetőtábla, internet-hozzáféréssel sem rendelkeznek, így nem tudnak a képviselői fogadóórákról. Így legalább nem zavarják a problémáikkal a képviselőket. Ugye milyen egyszerű?! Ha nem kell róla beszélni, probléma sincsen! 

Önök tudták, hogy a polgármester nem volt lent a tanyán? Csupán levelezett az ott lakókkal, azt persze tudjuk, hogy a levelezés jól működik, láthattuk már más témában is levelezni a falu vezetőjét. Ami a lényeg: rend lesz itt, kérem! Ha nem, akkor szépen hoznak egy határozatot, és mindenki befogja a száját, vagyis megpróbálják befogni, ha kell, perrel való fenyegetőzésekkel, ahogy ezt honlapunk esetében is megpróbálták. A testület pedig bólogató jános módjára asszisztált ehhez. Elhatárolódni is tudnak, mindazoktól, akik kritikával nézik a munkájukat. Ha meg nem tetszik a rendszer és túl sok a kritika, majd szól a jegyző, aki a törvényesség őre: „Sződre kell menni lakni..."

A kilakoltatás megtörtént, a házak üresek, az értékesítési pályázat kiírása megtörtént, rövid határidővel. Mire e sorok felkerülnek honlapunkra, talán már eredmény is lesz. Kíváncsian várjuk, ki lesz a tulajdonos, vagy másképp is kérdezhetnénk: kinek a rokona lesz az új tulajdonos?

Hozzászólások 

 
#4 Marinka Boglárka 2011-11-13 19:06
" Ellhatárolódni is tudnak, mindazoktól, akik kritikával nézik a munkájukat. "
Nem mindegy, hogy építő, vagy olyan sárdobálós, mint amit maguk csinálnak! De nem véletlen én úgy gondolom. Ha ötletük van ami segíteni, azt gondolom az Önkormányzat is meghallgatná, de csak azzal szurkálódni, hogy mi nem jó ez tipikus kormánypárti hozzáállás! Semmi nem jó, csak amit maguk kitalálnak! Nevetséges!
Idézet
 
 
#3 böbe 2011-08-02 11:11
Valamilyen megoldást fel kellett volna ajánlani a falunak hogy ne az utcára menjenek akiknek nincs más lehetősége.Hányszor hallunk a médiában hogy milyen módon próbálnak segíteni az önkormányzatok, de még egyszer sem hallottam hogy az utcára tettek volna valakit!
Nyugodtan alszik a polgármester úr és a jegyző miközben a kitett emberek otthontalanok lettek?
De sajnos nézhetjük a másik oldalt is: a tisztelt urat "akinek 40 éve munkája"-azaz 40 éve nem tud a lábára állni és 40 éve használja ki az önkormányzat szociális lehetőségeit.Elmaradoznak a havi 3000 forinttal (ami tényleg nem nagy összeg) de a cigaretta sokuk kezébe lóg és piásan is hányszor látni 1-2 embert onnan.
TISZTELET azoknak akik nem tartoznak ide és tényleg önhibájukon kívül kerültek olyan adósságba hogy más lehetőségük nem volt csak elfogadni ezeket a rossz körülményeket, én Őket sajnálom és Őket kellene segíteni az önkormányzatnak !
Idézet
 
 
#2 Nagyravágyó 2011-08-01 19:49
Ilyen körülmények között csoda, hogy eddig bírtak. :sad:
Idézet
 
 
#1 Balázs László 2011-08-01 09:35
Ez szép de akinek tényleg szüksége van a támogatásra mint pl nekem,azon az önkormányzat nem segit,vagy segit 1 példa 2006 halálozás támogatott az önkormányzat 5000ft mert nincs keret remek büszkék lehetnek magukra nem a saját zsebet kelene tömni kösz
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére