Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
Köszöntjük a Vacratot.info Vácrátót első civil hírportálján! Regisztráljon az oldalra, hogy kommentálhassa a híreinket és iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb információkért! Észrevételeiket és a fontosnak tartott információikat várjuk az info@vacratot.info címre. **** Felhívás! Keressük a vácrátóti általános iskolában készült tablóképeket és közös osztályképeket! Az 1955 előtti évfolyamokból 1969,1972,1974, 1978, 1979, 1981-ben iskolát kezdők, valamint az 1983-2013 közötti osztályfotókat. A képeket szekennelve az info@vacratot.info címre várjuk, vagy személyesen leadhatók Vácrátót, Ady Endre utca 68 alatt. Kérjük a képekhez mellékeljék a rajta lévők névsorát.

Híreink

Developed by JoomVision.com
Beszédes múlt, bizonytalan jövő

Beszédes múlt, bizonytalan jövő 

2014. október közepén új polgármestert és képviselőtestületet választott a falu. A választási...

Bővebben...

Emlékezzünk a régiekre

Emlékezzünk a régiekre 

Szerkesztőségünk ötlete alapján 1 évvel ezelőtt a vacratot.info és a helyi Fidesz közösen állított...

Bővebben...

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben

Vigyázó Sándor szobor a Botanikus kertben 

Az átadási ünnepséget későbbre tervezik, de elkészült Vigyázó Sándor gróf...

Bővebben...

Mátyás a hazug!

Mátyás a hazug! 

Az, hogy folyamatosan támadnak és megpróbálnak bennünket befeketíteni a falu pénzén lassan már...

Bővebben...

Döbrögi az igazságos

Döbrögi az igazságos 

Kedves olvasók, bizonyára önök is látták a helyi vezetés propagandájának friss számát....

Bővebben...

Ezért!

Ezért! 

Tisztelt Polgármester úr, és képviselőtestülete. Önök a helyi Fidesz elnökének novemberben kifejtették nézetüket, hogy Harrach Péter...

Bővebben...

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben

Húsvét és Föld Napja a Botanikus kertben 

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös...

Bővebben...

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!

NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN! 

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025...

Bővebben...

Országgyűlési választások Vácrátóton

Országgyűlési választások Vácrátóton 

Kedves olvasók, bár bizonyára a különböző híradásokból értesültek az 2014. Április...

Bővebben...

Iskolai farsang 2014 

Pénteken tartották meg az iskolai farsangot. Az erről készült videót a cikk további részében...

Bővebben...

Zöld híd teleplátogatás

Zöld híd teleplátogatás 

Tisztelt Vácrátóti Lakosok! Szeretném megosztani Önökkel a február 21.-én a Zöld Híd...

Bővebben...

Pre 1 2 3 4 5 6 Next

A kátyúmentes útra még várni kell, de már van ivóvíz

PDFNyomtatásE-mail

Biztos vannak Önök közül jónéhányan, akik rendszeresen igénybe veszik a MÁV Zrt. szolgáltatásait, még akkor is, ha sajnos vasútállomás a településtől kilométerekre van. Sajnos az önkormányzat a mai napig nem tett annak érdekében, hogy a település lakói könnyebben megközelíthessék a vasútállomást. (Ötleteink: járda, kerékpárút, busz)

Aki mostanában használta a vasútat mint közlekedési eszközt, tapasztalhatta, hogy az állomásra vezető bekötő út állapota hagy némi kívánnivalót maga után, tele van kátyúkkal.
Szerkesztőségünk megkereste a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, és arról érdeklődött hogy mikor várható a bekötő út kátyúinak megszüntetése?

Alább olvashatják a MÁV Zrt. kommunikációs osztályának levelünkre adott válaszát.

Tisztelt Szerkesztőség!

Köszönjük a főutat a vácrátóti vasútállomással összekötő aszfaltos út állapotával kapcsolatos jelzésüket. Az érdeklődésére a MÁV Zrt. az alábbi választ adja.
Az összekötőút a MÁV tulajdonában lévő földterületen van, de nem a vasúttársaság készítette, illetve építette az utat. Az építtetőről a MÁV-nál meglévő dokumentumokban nem találtunk adatot.
A bejelentés alapján a hibákat felméri a vasúttársaság, és beütemezi az útszakasz javítását, kátyúzását. Azonban kérjük az arra közlekedők türelmét, mivel a munka közbeszerzés köteles, így az elvégzésére később kerülhet sor.

Eddig a válasz, ezúton is köszönjük a MÁV Zrt. gyors reagálását.

A kátyúmentes útra tehát még várnunk kell. Az elmúlt hetekben újították fel az állomás mellékhelyiségeit. Ennek köszönhetően került kialakításra egy új, kulturáltabb ivóvíz vételező lehetőség illetve kézmosó hely.


 

Hozzászólások 

 
#4 Marinka Boglárka 2011-11-17 21:06
Úr isten miről beszélnek itt az emberek! Nem a polgármester szüntette meg a kistérségi járatot, hanem az üzemeltetője, mert nem volt kihasználva, nem volt belőle elég bevétele a cégnek. A Volán társasággal évek óta próbálják elérni a járatok sűrítését, de mivel ugyancsak a kihasználtságga l van probléma a Volán nem járul hozzá! (mellesleg megjegyezném, hogy ez nagy részben annak is köszönhető, hogy nincs jegykiadás az autóbuszon! Természetesen most nem a sofőröket hibáztatnám. Én is sokáig jártam vonattal gyalogoltam már hófúvásban minusz 10 fokbank az állomásról. Nem kellemes én aláírom! De sajnos mivel sokan meg tudják oldani autóval, ezért nem sok javulás jósolható a közeljövőben!!! !!!!!!!!
Idézet
 
 
#3 Évike 2011-10-05 19:37
Nem vagy egyedül én is évekig próbáltam haza járni Vácról.
De ezek szerint nem változott az évek alatt semmi fél hét után nem jár Rátótra busz. Az önkormányzatot nem érdekli mert a jegyző polgármester meg az egész hivatal kocsival közlekedik. A volánnal nem is tárgyalnak évek óta, még a kistérségi járatokat a mostani polgármester szüntette meg mert nem voltak kihasználva. Persze, hogy nem, ha a menetrendnem igazodott az utazási szokásokhoz. Akkor is mint most az utasokkal senki nem egyeztet.
Idézet
 
 
#2 egy utas 2011-10-01 17:45
Nem én vagyok az egyetlen aki 18:25 után akar haza jutni Vácrátótra, Felháborít, hogy megveszem a busz bérletet, ezek után nincs busz, hogy haza jöjjek. Jöhetek vonattal vehetek jegyet , és még gyalogolhatok is haza a fő úton sötétben , kátyus úton, főuton.
Ha van is busz a vonathoz van, hogy nem vár, a vasúti bejáró úthoz, meg hiába is van megálló a busz 2 percel hamarabb ér oda mint, hogy ki lehessen érni.
Ideje lenne már felülvizsgálni a menetrendeket!
Idézet
 
 
#1 Vácrátóti lakos 2011-08-03 17:23
Monnyon le!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal tetejére